twee personen met grote cheque

Harderwijk

VR-brillen voor zorghelden St. Jansdal

Van den Brink & Schuiteman overhandigde samen met Nh1816 een cheque van 5.000 euro aan Stichting Vrienden van het St. Jansdal. Van dit bedrag kan de stichting vijf VR-brillen aanschaffen. Deze worden ingezet voor stressreductie bij zorgmedewerkers van ziekenhuis het St. Jansdal in Harderwijk.

VR-brillen voor stressreductie
Stichting Vrienden van het St Jansdal startte in het voorjaar een pilot met vijf virtual reality-brillen, speciaal voor stressvermindering bij zorgmedewerkers. Op de VR-brillen staat een stressreductieprogramma. Bij een gebruik van tien tot dertig minuten per dag, is al na een aantal dagen sprake van een forse daling van de spanning. De brillen leveren zo dus een bijdrage aan het psychosociale welzijn van zorgverleners. Om meer brillen in te zetten bij medewerkers én patiënten, zocht Stichting Vrienden van het St Jansdal financiële ondersteuning.

Mooie bijdrage voor zorghelden
Van den Brink & Schuiteman omarmt het initiatief van Stichting Vrienden van het St Jansdal. “In het St Jansdal in Harderwijk zorgen honderden medewerkers op de IC en op verpleegafdelingen nog steeds voor coronapatiënten,” vertelt Joop Dunsbergen, financieel adviseur bij VDBS. “Zij werken al maandenlang op de toppen van hun kunnen. Dit brengt een enorme werkdruk met zich mee. Wij vinden het daarom fijn en bijzonder om een bijdrage te kunnen leveren om de stress te verminderen.”