Stichting Tikkie jij bent hem!

Stichting Tikkie jij bent em! voor SGD

Tikkertje spelen met de verpleegkundigen in het ziekenhuis deed Luuc Plönes graag. Luuc had acute myeloïde leukemie en was daardoor vaak in het ziekenhuis aanwezig. Toen hij voor de derde keer door deze ziekte werd getroffen is hij hieraan overleden.

Luuc ontving een iPad van zijn ouders wat ervoor zorgde dat hij nog contact had met mensen buiten het ziekenhuis. Hij bekeek filmpjes, maakte foto’s en bewerkte deze, af en een toe vergat hij hierdoor dat hij zou overlijden.

Luuc was ondanks zijn lichte autisme al vanaf jongs af aan een hele sociale jongen. Zijn wens was ook dan ook ieder kind in zijn laatste levensfase een iPad te kunnen geven en hiermee een lach op zijn gezicht te toveren. Nico en Jolanda Plönes hebben de wens van hun zoon gerealiseerd door het starten van een stichting met als doel zo veel mogelijk iPads te bekostigen. Bijna wekelijks rijden de ouders van Luuc door het land om de iPads persoonlijk te overhandigen aan kinderen die in hun laatste levensfase zitten.

Steun deze mooie stichting en help nog veel meer kinderen aan een iPad in hun laatste levensfase. Zodat zij verbinding hebben met de rest van de wereld en soms hun trieste situatie vergeten.

Stichting Tikkie Jij Bent Hem!