Kleinkoor Laetare

Het in 1984 opgerichte Kleinkoor Laetare brengt diverse muziekstijlen ten gehore waardoor zij in brede kring belangstelling wekken. Vanuit het Latijn vertaald betekent ‘laetare’ ‘verheugt u’. 

Niet voor niks, want de bewoners van Woudenberg en omgeving hebben veel belangstelling voor de concerten van het koor. In 2016 waren in de Dorpskerk van Woudenberg en de Koepelkerk in Renswoude klassieke zang en instrumentale klanken van het koor te horen. 

Voorafgaand aan iedere reeks optredens kunnen koorzangers en -zangeressen zich aanmelden om met andere projectleden toe te werken naar een of meer concerten. Gelet op de grootte van het projectkoor worden de koorleden per stemsoort ingedeeld zodat in ieder concert de juiste mix van klanken valt te horen.
 
Om deze projecten te kunnen opstellen en de concerten aan te bieden zoekt het koor ieder jaar opnieuw naar sponsoren en donateurs. 
 
De bestuurders van Stichting Goede Doelen Nh1816 zijn van mening dat dit koor de muzikale ontwikkeling van koorzangers stimuleert en bijdraagt aan de maatschappelijke betrokkenheid in de omgeving van Woudenberg. Zij besloten daarom om de drie concerten in 2016 financieel te ondersteunen.