LEF en Stichting Goede Doelen Nh1816

Leven en Financiën

LEF

Leren omgaan met geld. Dat is de missie van LEF. LEF, gestart in het schooljaar 2009-2010 als proef op vijf scholen, helpt jongeren aan meer inzicht in geldzaken en stimuleert persoonlijk gezond financieel gedrag door lessen te laten geven door financieel adviseurs uit de praktijk. Inmiddels is LEF op weg om één van de grootste initiatieven voor financiële educatie in Nederland te worden. De thema's worden ingepast in de bestaande onderwijsmodules 'De Kritische Consument' en 'Leren, Loopbaan & Burgerschap', die op ROC's vaste onderdelen van het lespakket zijn.

Stichting Goede Doelen Nh1816 is in 2012 een van de hoofdsponsoren van LEF geworden. Omdat, om met de woorden van mr. Richard Weurding, bestuurslid van de stichting te spreken ”De financiële educatie die LEF aan jongeren geeft, spreekt ons zo aan, omdat onze stichting initiatieven van een breed sociaal-maatschappelijk belang wil steunen. Leren omgaan met geld, in alle vormen die je daarbij kunt voorstellen, draagt ons inziens belangrijk bij aan een betere samenleving”. 

Weurding zal, behalve als bestuurslid van Stichting Goede Doelen Nh1816, ook als vertegenwoordiger van het Verbond van Verzekeraars, waarvan hij algemeen directeur is, zitting nemen in het Comité van Aanbeveling van LEF. Dat comité bestaat verder uit Wim Witteveen, Cees Welten, Jack Hommel, Reinier van Fulpen, Milko Wijckmans en Erica Terpstra.