kledingrek en paspop

Donatie aan atelier Stichting Mode Met een Missie

Stichting Mode Met een Missie biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een tweede kans in onze maatschappij. Verdeeld over drie speciale ateliers en een winkel in Nederland; in Arnhem, Nijmegen en Druten, maken deze mensen kleding met een tweedehands detail. Stichting Goede Doelen Nh1816 leverde een bijdrage om een van deze ateliers op te knappen.

Atelier/winkel in Arnhem opnieuw ingericht

Mede dankzij onze bijdrage kon Stichting Mode Met een Missie het atelier in Arnhem opknappen. De werkzaamheden zijn voor een belangrijk deel uitgevoerd door vrijwilligers. Het atelier is beter ingericht en er zijn nieuwe materialen aangeschaft, zoals kasten, etalagematerialen en computers. De werkomgeving is nu beter bereikbaar en toegankelijk voor deelnemers, zodat zij veiliger kunnen werken. Ook biedt het atelier nu de mogelijkheid om activiteiten te organiseren voor de buurt, om op die manier een steentje bij te dragen aan de leefbaarheid in de wijk.  

‘Iedereen verdient een tweede kans’

Mode Met een Missie staat voor mooie en eerlijke mode, gemaakt van reststoffen van diverse ontwerpers. In ieder kledingstuk is een klein tweedehands detail verwerkt. Dit staat symbool voor hun missie: iedereen verdient een tweede kans. De makers in de ateliers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, leren onder begeleiding de fijne kneepjes van het naaivak. Twee keer per jaar maken zij een collectie, die in de winkel in Arnhem wordt verkocht. Ondanks de diverse achtergronden werken de vrouwen en mannen samen aan een mooi product. Zo kunnen zij zinvolle werkzaamheden verrichten en sociale contacten opdoen: hun tweede kans in onze maatschappij.