exterieur Oranjehotel in Scheveningen

Bijdrage aan educatief programma Peter Faber Stichting

Het educatieve programma ‘Misdaadpreventie in de Dop’ is één van de succesvolle projecten van de Peter Faber Stichting. Stichting Goede Doelen Nh1816 geeft een eenmalige bijdrage om dit programma mogelijk te maken op 48 scholen in Noord-Holland.

Kennismaken met regels, gedrag en keuzes

Met ‘Misdaadpreventie in de Dop’ wil de Peter Faber Stichting, samen met de politie en justitie, kinderen op een nog kneedbare leeftijd kennis laten maken met regels, gezag en het maken van keuzes. Ook wordt aandacht besteed aan ongewenst gedrag zoals pesten en het effect hiervan op anderen. Dit programma is een Educatief Programma Jongeren (EPJO), gericht op kinderen tussen de 12 en 18 jaar.

Bijdrage aan programma op 48 scholen

Stichting Goede Doelen Nh1816 doneert een eenmalig bedrag om ‘Misdaadpreventie in de Dop’ mogelijk te maken op 48 scholen in Noord-Holland. De Peter Faber Stichting verzorgt dit programma inmiddels in het hele land. Ook is een opleidingstraject ontwikkeld voor agenten, juridisch personeel en jongeren om het programma zelf te kunnen geven op basisscholen.

Peter Faber Stichting

In 2008 richtte Peter Faber zijn gelijknamige stichting op, die zich richt op risicojongeren en (ex)gedetineerden in de leeftijd van 16 t/m 40 jaar. Het speciale project EPJO richt zich op jongeren vanaf 12 jaar. De missie van de Peter Faber Stichting is om iedereen, ongeacht afkomst, achterstand of beperking de switch te laten maken van destructieve naar creatieve energie. Voor de verschillende doelgroepen worden daarom creatieve projecten op maat ontwikkeld en uitgevoerd, om hun kansen in het leven te vergroten.

Fotografie: Peter Faber Stichting