Het gebouw van Koninklijk Theater Carré

Waarom ondersteuning vanuit Stichting Goede Doelen Nh1816

Al langer bestond bij Carré de wens om de geluidsinstallatie zodanig te vernieuwen dat de grote zaal ook rond grotere (meerdaagse) voorstellingen flexibel gebruikt kan worden en de geluidservaring verbeterd wordt. Stichting Goede Doelen Nh1816 heeft deze lang gekoesterde wens mogelijk gemaakt door € 800.000 aan het Oscar Carré fonds te schenken. Zowel Carré als Stichting Goede Doelen Nh1816 zijn trots om dit mooie project te kunnen realiseren.

Hein Aanstoot, voorzitter van de stichting Nh1816 is verheugd dat Carré haar doelstellingen door de substantiële gift heeft gerealiseerd.

Geluidskwaliteit

Binnenkant van Koninklijk Theater Carré

Het is een onzichtbare en tegelijk cruciale succesfactor in het theater: de geluidskwaliteit. En Carré is er trots op dat ze een nieuw, op maat gemaakt systeem hebben gekregen dat zorgt voor een nog fijner afgestemde geluidservaring.

De nieuwe geluidsinstallatie voegt zich naar elke type voorstelling, zowel in de piste van Carré als op het podium. De geluidstechnici kunnen hiermee de kwaliteit van het geluid verhogen. Het publiek krijgt altijd het geluid dat perfect past bij het programma. Of dat nou een uitbundige show is, een concert waarbij alle registers open gaan of een cabaretvoorstelling met breekbare momenten. Daarbij kan de installatie door middel van een railsysteem eenvoudig worden verplaatst en hierdoor kan het toneelgebruik flexibeler worden ingevuld. Het systeem is inzetbaar bij zowel langer lopende programma’s als voorstellingen die een avond of een middag in Carré staan en zorgt voor een constant hoog niveau op de diverse toneeldelen.

Wij zijn er trots op dat Carré beschikt over het neusje van de zalm op het gebied van geluid. Mede mogelijk gemaakt door: Stichting Goede Doelen Nh1816

 
Madeleine van der Zwaan, directeur van Koninklijk Theater Carré

“Als theater zijn wij voortdurend bezig om nieuwe mogelijkheden te bieden aan toekomstig toptalent. Met deze bijdrage kunnen wij de flexibiliteit van de zaal en de geluidskwaliteit vergroten en daarmee nog meer mensen van ons mooie Theater laten genieten.”

Madeleine van der Zwaan,
directeur van Carré


Carré Atelier - In de Nok

Het atelier in de nok van het Koninklijk Theater Carré

Op 7 november 2016 is de nieuwe foyer In de Nok officieel geopend. De inrichting is gemoderniseerd, maar het voor Carré zo kenmerkende spantendak is bewaard gebleven.  De verbouwing is mede mogelijk gemaakt door Stichting Goede Doelen Nh1816. De foyer bevindt zich op de bovenste verdieping en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De ruimte wordt behalve als foyer, op voorstellingsavonden ook als restaurant gebruikt. De vide, die tegenwoordig door het leven gaat als het Carré Atelier, is zover mogelijk ingericht om voortaan als permanente ruimte voor kennisoverdracht en talentontwikkeling te opereren. Daarnaast is de ruimte voor relaties af te huren als speciale plek voor een vergadering, (zakelijke) bijeenkomst of borrel.

 

Directievoorzitter stichting goede doelen, Hein Aanstoot

"Als stichting gelieerd aan de coöperatieve particuliere verzekeraar Nh1816 hebben wij uit maatschappelijke betrokkenheid al veel mooie projecten mogelijk gemaakt, maar deze samenwerking met Carré beschouw ik als heel bijzonder. Vanuit de stichting dragen we graag bij aan de continuïteitsborging van Carré en talentontwikkeling in het bijzonder".​

Hein Aanstoot,
Voorzitter SGD Nh1816


Zest Magazine

Fris, scherp en prikkelend, luidt de ondertitel van Zest Magazine. Een heerlijk blad om te lezen met artikelen over lifestyle en gesprekken met mensen die over hun passie praten.

22 juni 2017

Carré Atelier biedt een prachtpodium voor talent

14 oktober 2015

Het geheim van Koninklijk Theater Carré – ‘Artiesten en bezoekers, ze komen altijd weer terug’