Leerorkest instrumentendepot

Leerorkest & Nh1816

Leersorkest Instrumentendepot

Op de viering in Carré dinsdagavond 4 oktober 2016 maakte de Stichting Goede Doelen Nh1816 de steun aan het Instrumentendepot Leerorkest bekend. Dankzij de geldsom ter hoogte van € 250.000 zijn de huisvestingskosten van het Instrumentendepot zo goed als gedekt voor een periode van vijf jaar.

Muziek heeft kinderen zoveel te bieden, daarom onderschrijft Nh1816 van harte de doelstellingen van het Leerorkest. Ieder kind zou de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om een instrument te bespelen en samen muziek te maken. Het doel van het Instrumentendepot is om Leerorkesten op scholen, wijktalentorkesten en soortgelijke (sociale) muziekonderwijs-initiatieven in heel Nederland van muziekinstrumenten te voorzien. 

Stichting Instrumentendepot Leerorkest, die alle instrumenten beheert en uitleent als een soort instrument-o-theek, realiseert alle activiteiten vooralsnog zonder overheidssteun, maar met hulp van fondsen, stichtingen, particulieren en bedrijfsleven. De bijdrage van Nh1816 is dan ook een belangrijke steunpilaar voor de continuïteit van de activiteiten. Samen met deze donateurs heeft de Stichting Goede Doelen in 2018 het nieuwe Rijdend Intrumenten Atelier mogelijk gemaakt! Deze bus gaat in heel Nederland instrumenten uitleveren en onderhouden op locatie.

Het jubileumjaar 2016 stond voor Nh1816 in het teken van twee eeuwen hulp bieden aan mensen die dat nodig hebben. ‘Wij zijn meer dan een verzekeraar en tonen dat ook’, aldus Lex Verëll, directievoorzitter van Nh1816. ‘Wij zijn een coöperatie en kunnen dankzij coöperatief dividend en de Stichting Goede Doelen Nh1816 dingen mogelijk maken.’