Talentboek Nh1816

100% donaties aan

Yvonne van Gennip Talent Fonds

Dankzij samenwerking komt 100% van de donaties bij het Nederlandse sporttalent terecht. Dat niets aan de strijkstok blijft hangen en 100 procent van de donaties op Talentboek bij het Nederlands sporttalent terecht komt. Dit is de grote wens van de initiatiefnemers achter het crowdfundplatform waaronder oud-Olympisch kampioene Yvonne van Gennip. Op vrijdag 25 april werd in Oudkarspel een waardevolle samenwerking ondertekend met Stichting Goede Doelen Nh1816 wat ervoor zorgt dat dit voor de komende jaren mogelijk is. Daarnaast zorgt de ondersteuning ervoor dat Yvonne van Gennip Talent Fonds de komende jaren kan blijven bestaan.

Wat is Talentboek?

Talentboek is een landelijke website voor crowdfunding. Het is hét podium in Nederland waar sporttalenten met een officiële NOC*NSF-talentstatus zichzelf professioneel kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs. Dit zijn talenten van alle takken van sport. Op www.talentboek.nl kunnen de sporters aangeven wat ze nodig hebben om hun ambities waar te maken en hiervoor kunnen zij donaties ontvangen. De initiatiefnemers achter Talentboek willen bijdragen aan de ontwikkeling van talenten in de sport. Zij doen dit door een podium te bieden waar talenten zichzelf kunnen (leren) profileren en hun doelen en de benodigdheden kunnen formuleren om zo in contact te komen met sponsors en donateurs.

Talentboek speeddate
Talentboek is ontstaan vanuit de behoefte naar ondersteuning bij sporttalenten. Sporten op topniveau beoefenen kost namelijk veel geld en waar de huidige topsporters vaak ondersteuning ontvangen ontbreekt dit voor veel talenten. En juist de talenten moeten we koesteren. Op dit moment bekostigen zij hun sportcarrière veelal zelf en voor de vaak jonge talenten is dit niet gemakkelijk.

Op Talentboek kunnen de sporters aangeven wat ze nodig hebben om hun ambities waar te maken en hiervoor kunnen zij donaties ontvangen. Het gaat hierbij vooral om materialen, trainingskampen, reiskosten maar bijvoorbeeld ook rijbewijzen. Na het aanmaken van het donatiedoel helpt Talentboek met de nodige PR maar de sporttalenten moeten er vooral ook zelf ruchtbaarheid geven. Zij doen dit onder andere door middel van social media en deelname aan door Talentboek georganiseerde speeddates waarbij zij zich zelf 'live' aan het (lokale) bedrijfsleven presenteren. Daarnaast kunnen de talenten op Talentboek gebruik maken van acties en kortingen.

Waarom ondersteuning vanuit Stichting Goede Doelen Nh1816?

“De wens van Talentboek is dat het complete gedoneerde bedrag bij de talenten terecht komt en dat wij niets achter hoeven te houden om de back office te kunnen bekostigen. ”, aldus Yvonne van Gennip. “Stichting Goede Doelen Nh1816 maakt dit mogelijk door €250.000 aan Talentboek te schenken. Wij zijn hier ontzettend blij mee.”

Talentboek Holland Acht Donatie
Hein Aanstoot, voorzitter van de stichting : “Het ondersteunen en mede mogelijk maken van Talentboek past uitstekend bij de ambities van onze stichting. Vanuit de stichting dragen we graag bij aan de talentontwikkeling in de sport alsmede de ambities, het ondernemerschap en de drive van de individuele sporters. Resultaatgericht en betrokken, samen staan we sterker.”