Duofiets voor dagbesteding de Plataan

Duofiets voor Dagbesteding de Plataan

Dagbesteding de Plataan is een dagbestedingslocatie waar ongeveer 45 cliënten wonen en dagbesteding hebben. Cliënten hebben veelal een bewegingsvraag vanwege een beperkte conditie en lopen soms moeizaam of vinden dit spannend. Hierbij worden duofietsen ingezet om groepen van en naar de dagbesteding te brengen. 

Er zijn al meerdere fietsen in gebruik, maar het gebruik hiervan is zo intensief, dat een nieuwe fiets noodzakelijk was. De vraag om fietsactiviteiten is erg hoog en fietsen waren onvoldoende beschikbaar. De duofiets werd als ‘hartewens’ aangemeld bij Fonds Harte Wensen.

Stichting Goede Doelen Nh1816 heeft de wens gerealiseerd door het benodigde bedrag voor een duofiets met electro-motor beschikbaar te stellen.

Deze fiets heeft een electro-motor waardoor de leefwereld van cliënten iets groter wordt gemaakt. Een bezoekje aan het tuincentrum, de duinen, Haarlem of Hillegom behoort nu ook tot de mogelijkheden.

Dagbesteding de Plataan: “De cliënten kunnen samen met een medewerker lekker buiten fietsen en genieten van even “alleen” alle aandacht krijgen. Nogmaals bijzonder hartelijk dank voor uw steun. Hiermee kunnen wij dromen van de cliënten van Dagbesteding de Plataan uit laten komen.”