Afbeelding van het pand van stichting De Goede Winkel in Utrecht

Utrecht

De Goede Winkel

Stichting De Goede Winkel is een non-profit organisatie met (jonge) mensen achter de kassa en in en om de winkel die een fysieke en/of verstandelijke beperking hebben.

Het gaat  met name om jongeren die door hun beperking geen perspectief hebben op een gewone baan. In De Goede Winkel functioneren zij goed in een gestructureerde werkruimte, met goed materiaal en onder de juiste begeleiding

Daarnaast levert De Goede Winkel een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid door verkoop in consignatie van tweedehandsartikelen.

De Goede Winkel is sinds 2012 gevestigd in Utrecht op de St Laurensdreef 33. Naast verkoop in de winkel worden de artikelen ook op de eigen website en op Marktplaats te koop aangeboden. De opbrengst van de verkochte artikelen wordt verdeeld: 50% gaat naar de inbrenger en 50% is voor de stichting.

Om de veiligheid van de jongeren en de artikelen te waarborgen was er een grote behoefte naar  beveiligingsapparatuur. Stichting Goede Doelen Nh1816 heeft een donatie gedaan om onder andere  de aanschaf van beveiligingscamera’s mogelijk te maken.

Logo van stichting De Goede Winkel

Impressies