De Groene Kas bij Tergooi in Blaricum

De Groene Kas bij Tergooi Blaricum

In contact met de natuur komen mensen tot rust en voelen zij zich beter. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het groen van bomen, bloemen en planten een positieve invloed heeft op het genezingsproces. Daarom biedt ziekenhuis Tergooi patiënten en bezoekers een groene omgeving aan, niet alleen om naar te kijken maar ook om te voelen, proeven en ruiken.

Samen met verschillende betrokkenen zoals Stichting Goede Doelen Nh1816, heeft de stichting Vrienden van Tergooi een Groene Kas laten maken bij de ingang van Tergooi Blaricum.

De Groene Kas is gemaakt van duurzame materialen en gaat hierdoor jaren mee. Hij is toegankelijk voor rolstoelen en iedereen kan aanschuiven aan een grote houten tafel. De kas staat in een kleine tuin met bloemen en fruitbomen en wie zin heeft kan helpen met het verzorgen hiervan. In deze kas kunnen patiënten en bezoekers zitten en genieten of meehelpen om de planten te verzorgen. Alleen of samen met anderen. Vrijwilligers steken een helpende hand uit waar dat nodig is bijvoorbeeld bij het werken in de tuin.

Op 17 november 2015 is de Groene Kas feestelijk geopend door Lodewijk Hoekstra, de tuinman van het RTL-programma ‘Eigen Huis & Tuin’ en oprichter van NL Greenlabel.

Donatie van € 5000 vanuit Stichting Goede Doelen aan De Groene Kas

Stichting Goede Doelen Nh1816 heeft met plezier bijgedragen aan dit mooie maatschappelijke project waarbij het welzijn van patiënten centraal staat.