Afbeelding van het gebouw van Dierenweide Schakenbosch

Dierenweide Schakenbosch

Schakenbosch is een gesloten behandelcentrum jeugdzorgplus voor jongeren met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. Zij bieden plaats aan 98 jongeren van 12 tot 18 jaar uit de regio Zuid-Holland West. Twee organisaties; Jeugdformaat en Ipse de Bruggen, bundelen in Schakenbosch hun krachten om jongeren weer toekomst en perspectief te bieden. Behandeling en scholing gaan bij behandelcentrum Schakenbosch hand in hand. 

De aangesloten dierenweide is voor jongeren een ideale leerwerkplek. Zij dragen bij aan de verzorging van de dieren en het terrein. De eenvoud en rust van de dieren geeft de jongeren een rustige plek om te werken en te ontspannen. De dierenweide is er niet alleen een leerwerkplaats voor de jongeren. Buurtbewoners zijn ook van harte welkom voor een wandeling, praatje of om de handen uit de mouwen te steken.

Stichting Goede Doelen Nh1816 steunt Schakenbosch en de aangesloten dierenweide zodat de dierenweide in de buurt kan blijven bestaan. De jongeren van Schakenbosch en de omwonenden kunnen hierdoor blijven genieten van het buitenleven en de dieren.

Groep mensen met een lint in Dierenweide Schakenbosch