Persoon met loopfiets op het circuit

Drie loopfietsen voor Hersenletsel on Tour

De werkgroep Hersenletsel on Tour, van de patiëntenvereniging Hersenletsel.nl, organiseert sinds 2016 het jaarlijkse fietsevenement Hersenletsel on Tour. Een van de doelen: zoveel mogelijk speciale loopfietsen bijeen fietsen met hulp van donaties. Stichting Goede Doelen Nh1816 neemt in 2020 de kosten voor drie loopfietsen voor haar rekening.

Aandacht voor niet-aangeboren hersenletsel

Hersenletsel on Tour vestigt de aandacht op alle vormen van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en de gevolgen daarvan voor getroffenen en hun naasten. Ieder jaar fietsen mensen met NAH een aantal dagen door diverse provincies van ons land. Sommigen fietsen met een aangepaste lig- en/of duofiets.

Drie loopfietsen voor revalidatiecentra

Gedurende de tour overnacht de fietsgroep in diverse revalidatiecentra. Het streven is om deze centra een nieuwe speciale ‘Alinker’ loopfiets te schenken met hulp van donaties. Stichting Goede Doelen neemt in 2020 de kosten voor drie loopfietsen voor haar rekening.

Hersenletsel on Tour 2020

Dit jaar is de fietstour van donderdag 7 mei t/m dinsdag 12 mei: de Europese dag van de Beroerte. 25 mensen fietsen de hele week mee. Per dag fietsen er nog eens vijf ‘dagfietsers’ mee. De route loopt door Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.

Groep mensen tijdens Hersenletsel on Tour