Personen op het podium bij Paragames Breda 2013

2013

Paragames Breda

ParaGames in Breda is het grootste sportevenement in Europa voor mensen met een functionele beperking. Dit sportevenement, voortgekomen uit de BredaLympics die in 2005 voor het eerst werden gehouden, stelt zich ten doel om mensen met een lichamelijke beperking te stimuleren tot bewegen. De gezamenlijke sportaccommodaties in Breda zijn elke twee jaar het decor voor deze meerdaagse spelen, die zich op wedstrijdniveau zowel voor de top- als voor de breedtesport afspelen. Tevens zijn diverse sportclinics toegankelijk voor iedereen met een lichamelijke functiebeperking ongeacht zijn of haar leeftijd. Aan deze clinics kunnen ook valide mensen deelnemen en zo ervaren wat het is om te sporten met een functiebeperking.

In de loop der jaren is ParaGames een internationale succesformule geworden. Met duizenden deelnemers van allerlei nationaliteiten die in tientallen takken van sport topprestaties leveren. 
ParaGames biedt naast het wedstrijdgedeelte ook een groot aantal andere sportactiviteiten aan. Zo kunnen velen kennismaken met vernieuwende takken van sport. Hiermede hoopt ParaGames mensen met een handicap aan te zetten tot meer beweging en/of sport. 

Bij de organisatie van sportactiviteiten van deze omvang werkt ParaGames samen met lokale en regionale sportorganisaties en met de sportbonden georganiseerd in NOC*NSF. Voor de financiële organisatie is ParaGames geheel afhankelijk van sponsoren. Onze Bredase partner Zuyderleven is als lokale sponsor sterk betrokken bij ParaGames en heeft dit jaar bij de invulling van het sponsorschap de samenwerking gezocht met Stichting Goede Doelen Nh1816.