logo van Stichting de Pinguins

Stichting de Pinguins

Mensen van 4 tot 80 jaar met een beperking zijn de doelgroep van Stichting “De Pinguins”. Deze stichting heeft als doel deze mensen in hun eigen tempo vertrouwd te maken met de zwemsport.  

Voor mensen met een beperking is het soms erg lastig om te zwemmen in een gewone zwemomgeving. In het zwembad van de Pinquins zijn aanpassingen gedaan, waardoor mensen met een lichamelijke beperking veel eenvoudiger in en uit het water kunnen komen. Bijvoorbeeld door de aanwezigheid van een speciale tillift.

Gediplomeerde instructeurs geven met veel geduld zwemlessen en leiden de deelnemers op zodat zij een certificaat of zwemdiploma kunnen halen. Deze deelnemers nemen soms hun familieleden mee om de betrokkenheid en het plezier bij de lessen te verhogen.

Diverse vrijwilligers helpen enthousiast mee, geven instructies en houden toezicht. Om dit sympathieke initiatief te ondersteunen heeft Stichting Goede Doelen Nh1816 besloten een donatie te doen aan De Pinquins zodat zij nog meer mensen zwemlessen kunnen aanbieden.
 

 zwembad van de Pinquins