Kind met roofvogel

Medemblik

Stichting Happy Wings

Tijdens een presentatie in de kasteeltuinen van Radboud in Medemblik werden Martin en Max Doderer verrast met de bekendmaking van een donatie.

Vader en zoon Doderer zijn van beroep valkenier, maar bezoeken naast hun beroepsmatige werkzaamheden regelmatig zorginstellingen met hun vogels. Ze bezorgen kinderen en volwassenen met een lichamelijk of geestelijke beperking daarmee een onbezorgd moment. 

Vanuit de stichting Happy Wings worden jaarlijks zo’n twintig workshops door het hele land mogelijk gemaakt. Hierbij wordt veel informatie gedeeld over de roofvogels en uilen en kunnen de mensen in de zorginstellingen op een ontspannen manier met ze in aanraking komen.

Naast de eigen middelen die Martin en Max beschikbaar stellen, is de stichting grotendeels afhankelijk van donateurs en sponsors. Mede dankzij de donatie van Stichting Goede Doelen Nh1816 is de aanschaf van een nieuw, veilig en milieuvriendelijke transportmiddel mogelijk gemaakt. Door deze financiële bijdrage vliegen Martin en Max ook de komende jaren met hun roofvogels en het uilen het land door.

 

Impressies