Verwarmde blokhut voor Stichting Horsejoy

Stichting Horsejoy is opgericht om kinderen en (jong) volwassenen uit de omgeving Amersfoort de kans te geven in contact te komen met paarden en de positieve effecten daarvan te ervaren.

De stichting richt zich op mensen met een verstandelijke beperking, ontwikkelingsstoornis en/of psychische problemen. Voor deze mensen kan begeleiding met behulp van paarden heel waardevol en een enorme verrijking van hun leven zijn. De stichting verliest daarbij het welzijn van de pony's en paarden uiteraard niet uit het oog.

Mede dankzij Stichting Goede Doelen Nh1816 heeft de manege er een comfortabele ruimte bij: een prachtige, verwarmde blokhut waar alle kinderen volop van kunnen genieten.

Vanuit de sfeervolle blokhut is direct zicht op de buitenbak van de manege. De blokhut biedt bovendien diverse mogelijkheden voor dagbestedingsactiviteiten. Aan de blokhut grenst de nieuwe hooischuur, die zo royaal van formaat is dat er naast opslag van hooi en hout voor de kachel, genoeg ruimte is voor een speelplaatsje.

Horsejoy kan met de nieuwe uitbreiding haar deelnemers veel meer comfort en plezier bieden. Naast de dagbestedingsactiviteiten kunnen de medewerkers van Horsejoy ook lezingen, workshops en informatieavonden voor ouders verzorgen. De stichting is heel blij met deze verdere professionalisering.

 

Kinderen spelen met een pony