hardloopster en olympisch sporter

Talentboek & Nh1816

Waarom ondersteuning vanuit Stichting Goede Doelen Nh1816

“De wens van Talentboek is dat het complete gedoneerde bedrag bij de talenten terecht komt en dat wij niets achter hoeven te houden om de back office te kunnen bekostigen. ”, aldus Yvonne van Gennip. “Stichting Goede Doelen Nh1816 maakt dit mogelijk door €250.000 aan Talentboek te schenken. Wij zijn hier ontzettend blij mee.”

Hein Aanstoot, oud-voorzitter van de stichting : “Het ondersteunen en mede mogelijk maken van Talentboek past uitstekend bij de ambities van onze stichting. Vanuit de stichting dragen we graag bij aan de talentontwikkeling in de sport alsmede de ambities, het ondernemerschap en de drive van de individuele sporters. Resultaatgericht en betrokken, samen staan we sterker.”

Wat is Talentboek?

Talentboek is een website voor crowdfunding van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Het is hét podium in Nederland waar sporttalenten zichzelf professioneel kunnen presenteren om zo in contact te komen met mogelijke donateurs. Op Talentboek kunnen de sporttalenten, teams of groepen aangeven wat ze nodig hebben om hun ambities waar te maken en hiervoor donaties ontvangen.

Van Gennip: "Dit fonds probeert te voorkomen dat ambitieuze talenten om de verkeerde reden moeten afhaken en daarom ben ik blij dat we jonge sporters op deze manier een duwtje in de goede richting kunnen geven."

Inmiddels is het bekend dat er via het crowdfunding platform Talentboek.nl, onderdeel van het Yvonne van Gennip Talent Fonds, één miljoen euro is binnengehaald. Aan Talentboek.nl zijn ruim duizend jonge sporters met een gesignaleerd talent verbonden. Via crowdfunding proberen zij hun carrière te financieren.

Voor wie is Talentboek?

Talentboek is voor sporttalenten (tot en met 24 jaar) met een NOC*NSF-status of een ‘bondsstatus’. Een NOC*NSF-status staat geregistreerd in de database van NOC*NSF en een ‘bondsstatus’ houdt in dat het talent aan een NK, EK of WK heeft deelgenomen of gaat deelnemen in het jaar van registratie.

stichting goede doelen reikt donatie uit aan Talentboek

Yvonne van Gennip Talent Fonds

Dankzij de donatie van Stichting Goede Doelen Nh1816 komt 100% van de donaties bij het Nederlandse sporttalent terecht. Dit is de grote wens van de initiatiefnemers achter het crowdfundplatform waaronder oud-Olympisch kampioene Yvonne van Gennip. De ondersteuning zorgt ervoor dat Yvonne van Gennip Talent Fonds de komende jaren kan blijven bestaan.

De motivatie voor de voormalig olympisch kampioene om sporttalent te ondersteunen is ontstaan doordat ze scheefgroei constateerde in de financiering van topsport. "Topsport in Nederland zit financieel vreemd in elkaar. Voor talenten in sommige sporten is er helemaal geen geld en voor andere sporten een beetje. Ook moet je eigenlijk al heel goed zijn om voor financiële steun in aanmerking te komen. En dan is het nog geen vetpot." 

Naar boven