Assurantiekantoor Keijzerwaard te Oudenhoorn

Het gaat in ons vak toch vooral om vertrouwen

Leen Keijzerwaard

 Leen Keijzerwaard

Ons advies is: wees goed voor bestaande klanten, dan houd je de achterdeur dicht en groei je vanzelf. De meeste klanten hebben wij op het ‘eiland’ Voorne-Putten. Maar we bedienen ook een grote groep elders in het land, die hier vroeger heeft gewoond. Ondanks dat deze klanten wat verder weg wonen, blijft de band met ons kantoor in stand.

Door onze lange geschiedenis hebben wij generaties klanten in de boeken. Wanneer de band goed is, wordt dat ook doorgegeven aan de kinderen. Ook al zijn de jongeren van nu wel wat kritischer dan hun ouders. Het gaat in ons vak toch vooral om vertrouwen. Maar ook kennis van zaken is erg belangrijk. Ik durf te zeggen dat wij daar over beschikken.

Het leuke van het vak is om mensen te helpen met hun financiële zaken. Dan moet je wel een breed dienstenpakket in huis hebben. Sinds kort kunnen klanten hier ook voor hun bankzaken terecht en we zijn bewust doorgegaan met pensioenen en hypotheken. Bij banken en direct writers missen mensen het persoonlijk contact. Het is er allemaal zo zakelijk en afstandelijk.

Daar varen wij wel bij. Het prijsverschil moet niet te groot zijn, maar wij mogen best iets duurder zijn. Daar hoeven we niet bang voor te zijn, omdat we veel toegevoegde waarde bieden. Of ik me herken in het beeld van de local hero? Jazeker. Zelf ben ik bestuurslid van de voetbalclub en voorzitter van een belangenvereniging die ons dorp vertegenwoordigt in de politiek. Verder sponsoren we een aantal lokale verenigingen. En vanzelfsprekend doen we daar ook de verzekeringen voor.