Jan Minten Assurantiën te America

Het juiste advies dat past bij de behoefte van de klant

John Minten en  Maarten Keijsers

Als twaalfjarige zoon van Jan Minten zag ik onze klanten via de achterdeur binnenlopen, zowel privé als zakelijk stond het allemaal nauw met elkaar in verbinding. Als startend ondernemer is Jan destijds met de juiste opzet begonnen, dicht bij de klant. Dat dit na 24 jaar bestaan de kracht van het kantoor blijkt te zijn, zien wij terug in onze tevreden klanten.

In 1999 ben ik vanaf school als vennoot in het kantoor van mijn vader gestapt. In 2007 is Maarten Keijsers als vennoot ingestapt, waarna wij samen in 2013 het bedrijf hebben overgenomen. Ons werkgebied bevindt zich vooral in en rondom America, vlakbij Horst in Noord-Limburg. 

America is een dorp in het Peelgebied met 2200 inwoners, bekend om de twee vakantieparken resp. Limburgse Peel en het Meerdal en niet te vergeten de band Rowwen Hèze. Als jochie op de bank tijdens de repitities van deze band is mijn hobby ontstaan. Tegenwoordig speel ik als gitarist bij de ‘classic rock coverband’ Pigtail. Een prachtige hobby die zorgt voor de nodige balans in zowel werk als privé met mijn vrouw en drie kinderen.

Ons kantoor heeft zich weten te ontplooien tot een bestand van ruim 1000 klanten. Onze polisdichtheid bedraagt acht, en daar zijn wij natuurlijk trots op. Onze reclame bestaat uit het sponsoren van lokale sportverenigingen en het dorpsblad, echter de mond op mond reclame is nog altijd de beste reclame die je als kantoor kunt genieten. Mijn vader zette al in op totaalrelaties, deze visie hebben wij voortgezet. Als je wordt gewaardeerd doe je iets goed, kenmerk van de Local Hero? Zo zou ik het niet willen omschrijven. Het juiste advies dat past bij de behoefte van de klant, niet meer en niet minder.

De Storm die de laatste jaren over het landschap van het financieel advies heeft geraasd, heeft ook voor ons kantoor een behoorlijke impact gehad. Anderzijds zien we daardoor ook weer nieuwe kansen. Ja, onze wetgever en toezichthouder zijn op sommige fronten doorgeslagen. Denken ze nu werkelijk dat er met het afleggen van de beroepseed,  meer integer wordt gehandeld in onze branche? Ik wil in het café iedereen na twintig jaar nog recht in de ogen kunnen kijken. Integriteit komt uit jezelf of niet.