badeenden in het water tijdens de Duckrace 2019 in Maastricht

30 juni 2019

Duckrace Maastricht

Op 30 juni geeft een bonte verzameling badeendjes de rivier de Jeker alle kleuren van de regenboog. 

Duckrace

Tijdens de jaarlijkse Duckrace sponsoren de inwoners en bedrijven van Maastricht honderden eendjes voor een goed doel. Prijzen zijn er voor de snelste duck (met hulp van de brandweer) en de mooiste of meest opvallende.

Tegelijkertijd is rond de Duckrace van alles te beleven. Radiostation Q-Music is de naamsponsor en staat garant voor goede muziek en bourgondische sferen gelden in Maastricht als vanzelfsprekend. Geen plastic soep in de Jeker overigens, want alle eendjes worden na afloop netjes uit het water gevist. 

Goede doelen

Dit jaar zijn er twee lokale goede doelen waaronder de opbrengst van de Duck Race wordt verdeeld. Het Ronald McDonaldhuis Maastricht en Stichting De Knoevel. De goede doelen hebben gemeen dat ze aandacht schenken aan kinderen en hun families met ernstige of langdurige ziektes om ze in moeilijke tijden te helpen. 

Segers Assurantiën en REINDERS Assurantie-Groep

Niet alleen twee goede doelen, maar ook twee lokale advieskantoren zijn samen met Nh1816 betrokken op het evenement. Zij hebben de moeilijke taak gekregen om hun eigen ‘ducks’ te beschilderen en op te laten vallen tussen alle andere badeendjes. 

Met hun betrokkenheid bij de Duckrace doen Segers Assurantiën en REINDERS Assurantie-Groep graag iets terug voor de Maastrichtse samenleving.

Naar boven