Eenden in het water tijdens de Duckrace 2019 in Maastricht

30 juni 2019

Duckrace Maastricht

Op 30 juni geeft een bonte verzameling badeendjes de rivier de Jeker alle kleuren van de regenboog. 

Duckrace
Tijdens de jaarlijkse Duckrace sponsoren de inwoners en bedrijven van Maastricht honderden eendjes voor een goed doel. Prijzen zijn er voor de snelste duck (met hulp van de brandweer) en de mooiste of meest opvallende.

Tegelijkertijd is rond de Duckrace van alles te beleven. Radiostation Q-Music is de naamsponsor en staat garant voor goede muziek en bourgondische sferen gelden in Maastricht als vanzelfsprekend. Geen plastic soep in de Jeker overigens, want alle eendjes worden na afloop netjes uit het water gevist. 

Goede doelen
Dit jaar zijn er twee lokale goede doelen waaronder de opbrengst van de Duck Race wordt verdeeld. Het Ronald McDonaldhuis Maastricht en Stichting De Knoevel. De goede doelen hebben gemeen dat ze aandacht schenken aan kinderen en hun families met ernstige of langdurige ziektes om ze in moeilijke tijden te helpen. 

Segers Assurantiën en REINDERS Assurantie-Groep
Niet alleen twee goede doelen, maar ook twee lokale advieskantoren zijn samen met Nh1816 betrokken op het evenement. Zij hebben de moeilijke taak gekregen om hun eigen ‘ducks’ te beschilderen en op te laten vallen tussen alle andere badeendjes. 

Met hun betrokkenheid bij de Duckrace doen Segers Assurantiën en REINDERS Assurantie-Groep graag iets terug voor de Maastrichtse samenleving.


Komende projecten
27-3-2021
Rondje Zegveld
4-4-2021
De Dijkloop Koedijk
9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night
11-4-2021
Verbeeten Challenge
11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker
9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon
16-5-2021
EsteRun
27-3-2021
Rondje Zegveld

Rondje Zegveld

Tijdens deze vierde editie van Rondje Zegveld lopen deelnemers een ronde van 5 of 10 kilometer rondom Zegveld, door de prachtige polder van het Groene Hart. De opbrengst van deze hardloopwedstrijd gaat naar De Zegge in Zegveld via Welzijn Woerden. Dit is een ontmoetingsplek voor ouderen om een sociaal isolement te voorkomen.

4-4-2021
De Dijkloop Koedijk

De Dijkloop Koedijk

Tijdens de vijfde editie van De Dijkloop in Koedijk lopen deelnemers diverse afstanden over de dijk, door de polder en recreatiegebied Geestmerambacht. Een deel van het inschrijfgeld van deze run gaat naar Stichting Gouden Dagen. Dit goede doel organiseert activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night

Heerhugowaard Cityrun by Night

De Heerhugowaard Cityrun by Night is een hardloopwedstrijd in de avond, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit diverse loopafstanden door Heerhugowaard. Deze speciale ‘paaseditie’ staat in het teken van Stichting KanZ

11-4-2021
Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge (uitgesteld)

Tijdens de Verbeeten Challenge worden diverse sportieve activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten, het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker

Mathieu Hermans Klassieker (uitgesteld)

Fietsen door het trainingsgebied van Mathieu Hermans waar hij 30 jaar geleden de basis legde voor zijn overwinningen in de Vuelta. Dit jaar staat de Mathieu Hermans Kleppertocht in het teken van de ronde van Spanje. De opbrengst van de fietstocht gaat naar Stichting Geisje Eigenwijsje.

9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon

Beemster Erfgoed Marathon

Tijdens de zevende editie van de Beemster Erfgoed Marathon lopen en fietsen deelnemers een hele of halve marathon, dwars door het weidse UESCO Werelderfgoed de Beemster. De opbrengst van dit evenement gaat naar Cultureel Centrum Onder de Linden.

16-5-2021
EsteRun

EsteRun

Hardlopen en wandelen: de EsteRun in Escharen, Noord-Brabant, staat in het teken van het goede doel. De opbrengst gaat naar de afdeling oncologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, om daar voor de patiënten een huiselijke sfeer te kunnen creëren.