Teamfoto-Nh1816-200jaar

Persoonlijk en betrokken

Een coöperatieve verzekeraar

Nh1816 is een coöperatieve verzekeraar die zich onderscheidt door een stabiel beleid en innovatieve oplossingen zoals digitalisering van de verzekeringspolis en optimalisering van relatiebeheer. Wij houden daarnaast de ontwikkelingen in de markt goed in de gaten en bewegen mee met innovaties en veranderende behoeftes.

Nh1816 streeft niet de hoogste winst na maar doet zaken in het belang van haar stakeholders. Vanuit die coöperatieve gedachte wordt een groot gedeelte van de winst terug gegeven aan de samenleving. Samen met de lokale adviseurs worden goede doelen projecten gefaciliteerd en gefinancierd. Daarnaast worden via Stichting Goede Doelen Nh1816 kleine regionale maar ook grotere landelijke doelen gesteund. Sleutelprojecten van de stichting zijn KNRM, KNGF Geleidehonden, Artis, Carré, Spoorwegmuseum, Leerorkest en Talentboek.nl.

Via lokale adviseurs

Het klantbelang staat bij Nh1816 centraal en daarom werken wij samen met lokale adviseurs door het hele land. Deze adviseurs weten alles van de risico’s die mensen lopen en zien onze oplossingen als de beste manier om de eigendommen van hun klanten goed te verzekeren. Alweer 12 jaar op rij is Nh1816 door deze lokale adviseurs verkozen tot de beste particuliere schadeverzekeringsmaatschappij van Nederland. Deze waardering komt onder meer door korte communicatielijnen, persoonlijke aandacht en efficiënte processen.

Coöperatief verzekeren

Klantbelang staat voorop

Nh1816 Verzekeringen is een zelfstandige en onafhankelijke verzekeringsmaatschappij. Dat betekent dat er geen externe aandeelhouders zijn aan wie Nh1816 Verzekeringen dividend uit moet keren.

Er bestaat dus niet zoiets als het aandeelhoudersbelang. Alleen het klantbelang staat bij ons voorop.

Maatschappelijk betrokken

Een deel van de winst die Nh1816 Verzekeringen maakt, geven wij terug aan de samenleving. Dat doen wij via onze Goede Doelen Stichting die sociale, culturele en maatschappelijke projecten financieel mede mogelijk maakt. Die projecten worden ontwikkeld door maatschappelijke organisaties die voor hun financiering niet of nauwelijks een beroep op overheidssteun kunnen doen.

Verzekeren gaat over solidariteit

Steeds meer mensen kiezen bewust. Bij hun voeding, bij de keuze van hun energieleverancier of bij het geven aan goede doelen. Dus past de keuze voor een coöperatieve verzekeraar goed in die levensstijl. Want het teruggeven van een deel van de winst aan de samenleving is ook een vorm van solidariteit Dat vraagt om een verzekeraar waar het belang van de klant voorop staat. Niet dat van aandeelhouders. Daarom is Nh1816 Verzekeringen een coöperatieve verzekeraar. Coöperatief verzekeren doe je met en voor elkaar!

We verzekeren ons om een hele simpele reden. We willen er zeker van zijn dat als ons of onze bezittingen iets overkomt geld beschikbaar is om de schade te vergoeden, waardoor geen financiële problemen ontstaan. Verzekeren is dus eigenlijk een heel eenvoudig principe. Alle verzekerden tezamen betalen een bepaald bedrag per maand en wij betalen schadevergoeding als een van die verzekerden iets overkomt.

Verzekeren is niet de enige oplossing

Verzekeren is niet hetzelfde als het afkopen van eigen verantwoordelijkheid. Daarom helpen wij u graag met ons preventieprogramma om schade te voorkomen. Want uit onze ruim 200 jaar ervaring als schadeverzekeraar weten wij dat schade lijden geen prettige ervaring is.

Ook kunt u preventietips en suggesties delen met andere Nh1816 klanten. Zo kan iedereen zijn bijdrage leveren en houden wij gezamenlijk de premie betaalbaar.

Al ruim 200 jaar gevestigd in Oudkarspel

Over Nh1816 Verzekeringen

Al ruim 200 jaar is Nh1816 Verzekeringen gevestigd aan de Dorpsstraat in het West-Friese Oudkarspel. Nh1816 is een van de belangrijkste verzekeraars van particuliere risico's. Onze klanten verzekeren via het intermediair bij Nh1816 hun auto, huis of inboedel. Maar ook voor een doorlopende reis-, een ongevallen- of aansprakelijkheidsverzekering is Nh1816 de aangewezen verzekeraar.