Duik met ons mee in de geschiedenis van Nh1816

Familiebedrijf in Oudkarspel

In 1816 startte Cornelis de Onderlinge Brandwaarborg Maatschappij. In Oudkarspel, aan de Dorpsstraat. Eigenaren van bedrijven, woningen en schuren in Noord-Holland konden hier hun opstal verzekeren tegen brand. Het bedrijf ging van vader op zoon. Een trend die zich jarenlang voortzette.

Het land in

Vanaf 1896 ging de verzekeringsmaatschappij het land in. De ambitie? Meer zekerheid bieden door mensen verder te behoeden voor financiële tegenvallers door schade. Sinds 1919 konden Nederlanders naast een brand- en autoverzekering ook inbraak- en glasverzekeringen afsluiten. 

Op weg naar Nh1816 Verzekeringen

In 1962 werd de N.V. Noordhollandsche van 1816 opgericht. Hierin werden de verzekeringsactiviteiten en het grootste gedeelte van de verzekeringsportefeuille ondergebracht. Het kapitaal en eigen vermogen dat sinds 1816 was opgebouwd, bleef in de Onderlinge. 

Volop doorontwikkelen

Vanaf de eeuwwisseling volgden technische en maatschappelijke ontwikkelingen zich steeds sneller op. Het Portaal voor de adviseurs werd gebouwd, de VerzekeringApp voor verzekerden gelanceerd en Stichting Goede Doelen Nh1816 opgericht. In 2013 werd de 1 miljoenste polis afgesloten. In dat jaar werd ook de Coöperatie Nh1816 opgericht en wijzigde onze naam naar Nh1816 Verzekeringen. 

Anno 2024: marktleider in particuliere schadeverzekeringen

De grootste groei realiseerden wij de laatste jaren. De premieomzet steeg van 91 miljoen gulden in 2001 naar 540 miljoen euro in 2023. Met 2,6 miljoen polissen en 580 duizend verzekerden is Nh1816 een middelgrote verzekeraar en zijn we marktleider op het gebied van particuliere schadeverzekeringen via uitsluitend professionele, lokale financieel adviseurs. En we groeien nog steeds: bekijk gerust onze vacatures. Aan het roer staan René van Gils (CEO) en Rémon Chattellon (CFRO).

We zijn inmiddels 15 keer uitgeroepen tot Nederlands Beste Particuliere Schadeverzekeraar. Een titel waar we trots op zijn en waarvoor dagelijks bijna 200 medewerkers zich inzetten om de titel blijvend waar te maken. Dat doen we door een stabiel beleid, innovatieve oplossingen en focus op hoge klanttevredenheid. We zijn een coöperatieve verzekeraar en hebben geen winstoogmerk. Wij verzekeren met oog voor de wereld om ons heen, om zo het goede te bewaren in een snel veranderende wereld. Daarvoor zijn de adviseurs en onze verzekerden onze lokale ogen en oren. Want het verschil, dat maken we samen.

Naar boven