Duik met ons mee in de geschiedenis van Nh1816

Familiebedrijf in Oudkarspel

In 1816 startte Cornelis de Onderlinge Brandwaarborg Maatschappij. In Oudkarspel, aan de Dorpsstraat. Eigenaren van bedrijven, woningen en schuren in Noord-Holland konden hier hun opstal verzekeren tegen brand. Het bedrijf ging van vader op zoon. Een trend die zich jarenlang voortzette.

Het land in

Vanaf 1896 ging de verzekeringsmaatschappij het land in. De ambitie? Meer zekerheid bieden door mensen verder te behoeden voor financiële tegenvallers door schade. Sinds 1919 konden Nederlanders naast een brand- en autoverzekering ook inbraak- en glasverzekeringen afsluiten. 

Op weg naar Nh1816 Verzekeringen

In 1962 werd de N.V. Noordhollandsche van 1816 opgericht. Hierin werden de verzekeringsactiviteiten en het grootste gedeelte van de verzekeringsportefeuille ondergebracht. Het kapitaal en eigen vermogen dat sinds 1816 was opgebouwd, bleef in de Onderlinge. 

Volop doorontwikkelen

Vanaf de eeuwwisseling volgden technische en maatschappelijke ontwikkelingen zich steeds sneller op. Het Portaal voor de adviseurs werd gebouwd, de VerzekeringApp voor verzekerden gelanceerd en Stichting Goede Doelen Nh1816 opgericht. In 2013 werd de 1 miljoenste polis afgesloten. In dat jaar werd ook de Coöperatie Nh1816 opgericht en wijzigde onze naam naar Nh1816 Verzekeringen. 

Anno 2021: middelgrote verzekeraar

De grootste groei realiseerden wij de laatste jaren. De premieomzet steeg van € 57 miljoen naar € 420 miljoen. De Nederlandse Bank beschouwt ons inmiddels als middelgrote verzekeraar. Onze 160 medewerkers staan in contact met meer dan 800 adviseurs en alle ruim 480.000 verzekerden. En we groeien nog steeds: bekijk onze vacatures . Aan het roer staan Lex Verëll, directievoorzitter, Cas Verhage, commercieel directeur, en Rémon Chattellon, financieel directeur.

Meer over de geschiedenis van Nh1816 Verzekeringen? Bekijk onze Wikipedia pagina.

Naar boven