team tijdens lopend freedom vuurtje 2019

23 maart 2019

Westfriese Struuntocht

Op zaterdag 26 oktober, 75 jaar na de bevrijding van Noord Brabant startte in Eindhoven de estafetterun Lopend Freedom Vuurtje.

Het bevrijdingsvuur werd al hardlopend gevoerd langs Den Bosch en Tilburg richting Breda, waar de estafette op 29 oktober eindigde. Het is dezelfde weg die de geallieerden 75 jaar geleden hebben afgelegd.

Bevrijding

Langs de route werden diverse plekken, monumenten en gebieden bezocht die een belangrijke rol speelden tijdens WOII of herinneren aan de bevrijding. In de verschillende steden was het Lopend Freedom Vuurtje onderdeel van lokale festiviteiten om de bevrijding te vieren. Plaatselijke hardloopgroepen werden uitgenodigd een deel van de monsterafstand mee te lopen vanaf de rand van de stad naar het centrum waar de feestelijkheden plaats vonden.

Stichting 18 September

Het evenement werd georganiseerd door Stichting 18 September. Dit goede doel organiseert diverse evenementen op educatief en sportief gebied om de herinnering levend te houden aan de bevrijding van ons land.

Financieel Adviesbureau De Mul

Het Eindhovense adviesbureau De Mul was samen met Nh1816 Verzekeringen betrokken bij de openingsdag op 26 oktober en droeg een belangrijk deel bij aan het mogelijk maken van het Lopend Freedom Vuurtje. 

Naar boven