dames lopen hard tijdens run4usher 2019

7 april 2019

Verbeeten Challenge

Tijdens de afgelopen editie van de Zevenheuvelenloop in november deed een bijzonder team hardlopers al voor het zesde jaar mee: Run4Usher.

Harlopen voor Stichting Usher

112 lopers van Run4Usher lieten zich voor hun deelname sponsoren door vrienden, familie en anderen met een warm hart voor hun goede doel. De opbrengst van hun actie ging volledig naar de Stichting Ushersyndroom.

Zeldzame ziekte

De stichting maakt onderzoek naar behandeling en genezing mogelijk van het Syndroom van Usher. Dit is een zeldzame en erfelijke ziekte, waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en naarmate ze opgroeien zichtverlies leiden. Een deel van de patiënten heeft ook evenwichtsproblemen.

In Nederland lijden ongeveer 800 - 1000 mensen aan het Syndroom van Usher. Hun vooruitzichten zijn nog niet goed. Een oplossing om het doof en blind worden een halt toe te roepen is nog steeds niet gevonden.

Initiatief van Van Lunen Adviesgroep

Het in Boxmeer gevestigde Van Lunen Adviesgroep is is om persoonlijke redenen nauw betrokken bij de Stichting Ushersyndroom. De medewerkers van het kantoor namen deel aan het hardloopteam Run4Usher. Ze zetten zelf een campagne op om geld in te zamelen. 

Record opbrengst

In het team deden 8 medewerkers en trouwe klanten van het kantoor mee. Daarnaast ontvingen de lopers van veel trouwe klanten donaties. In totaal werd € 10.000,- opgehaald inclusief een bijdrage van de coöperatie Nh1816 en dat was bijna een kwart van de totale recordopbrengst van Run4Usher. 

Naar boven