team Run4Usher tijdens de Zevenheuvelenloop

16 en 17 november 2019

Run4Usher tijdens Zevenheuvelenloop

Tijdens de afgelopen editie van de Zevenheuvelenloop in november deed een bijzonder team hardlopers al voor het zesde jaar mee: Run4Usher.

Harlopen voor Stichting Usher

112 lopers van Run4Usher lieten zich voor hun deelname sponsoren door vrienden, familie en anderen met een warm hart voor hun goede doel. De opbrengst van hun actie ging volledig naar de Stichting Ushersyndroom.

Zeldzame ziekte

De stichting maakt onderzoek naar behandeling en genezing mogelijk van het Syndroom van Usher. Dit is een zeldzame en erfelijke ziekte, waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en naarmate ze opgroeien zichtverlies leiden. Een deel van de patiënten heeft ook evenwichtsproblemen.

In Nederland lijden ongeveer 800 - 1000 mensen aan het Syndroom van Usher. Hun vooruitzichten zijn nog niet goed. Een oplossing om het doof en blind worden een halt toe te roepen is nog steeds niet gevonden.

Initiatief van Van Lunen Adviesgroep

Het in Boxmeer gevestigde Van Lunen Adviesgroep is is om persoonlijke redenen nauw betrokken bij de Stichting Ushersyndroom. De medewerkers van het kantoor namen deel aan het hardloopteam Run4Usher. Ze zetten zelf een campagne op om geld in te zamelen. 

Record opbrengst

In het team deden 8 medewerkers en trouwe klanten van het kantoor mee. Daarnaast ontvingen de lopers van veel trouwe klanten donaties. In totaal werd € 10.000,- opgehaald inclusief een bijdrage van de coöperatie Nh1816 en dat was bijna een kwart van de totale recordopbrengst van Run4Usher. 

 


Komende projecten
27-3-2021
Rondje Zegveld
4-4-2021
De Dijkloop Koedijk
9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night
11-4-2021
Verbeeten Challenge
11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker
9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon
16-5-2021
EsteRun
27-3-2021
Rondje Zegveld

Rondje Zegveld

Tijdens deze vierde editie van Rondje Zegveld lopen deelnemers een ronde van 5 of 10 kilometer rondom Zegveld, door de prachtige polder van het Groene Hart. De opbrengst van deze hardloopwedstrijd gaat naar De Zegge in Zegveld via Welzijn Woerden. Dit is een ontmoetingsplek voor ouderen om een sociaal isolement te voorkomen.

4-4-2021
De Dijkloop Koedijk

De Dijkloop Koedijk

Tijdens de vijfde editie van De Dijkloop in Koedijk lopen deelnemers diverse afstanden over de dijk, door de polder en recreatiegebied Geestmerambacht. Een deel van het inschrijfgeld van deze run gaat naar Stichting Gouden Dagen. Dit goede doel organiseert activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night

Heerhugowaard Cityrun by Night

De Heerhugowaard Cityrun by Night is een hardloopwedstrijd in de avond, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit diverse loopafstanden door Heerhugowaard. Deze speciale ‘paaseditie’ staat in het teken van Stichting KanZ

11-4-2021
Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge (uitgesteld)

Tijdens de Verbeeten Challenge worden diverse sportieve activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten, het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker

Mathieu Hermans Klassieker (uitgesteld)

Fietsen door het trainingsgebied van Mathieu Hermans waar hij 30 jaar geleden de basis legde voor zijn overwinningen in de Vuelta. Dit jaar staat de Mathieu Hermans Kleppertocht in het teken van de ronde van Spanje. De opbrengst van de fietstocht gaat naar Stichting Geisje Eigenwijsje.

9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon

Beemster Erfgoed Marathon

Tijdens de zevende editie van de Beemster Erfgoed Marathon lopen en fietsen deelnemers een hele of halve marathon, dwars door het weidse UESCO Werelderfgoed de Beemster. De opbrengst van dit evenement gaat naar Cultureel Centrum Onder de Linden.

16-5-2021
EsteRun

EsteRun

Hardlopen en wandelen: de EsteRun in Escharen, Noord-Brabant, staat in het teken van het goede doel. De opbrengst gaat naar de afdeling oncologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, om daar voor de patiënten een huiselijke sfeer te kunnen creëren.