deelnemers Samenloop voor Hoop 2019 in Gorredijk

21 & 22 September 2019

SamenLoop voor Hoop Gorredijk

Bij de Samenloop voor Hoop in Gorredijk werd in het weekend van 21 & 22 september €142.188,38 opgehaald voor KWF Kankerbestrijding. Een top opbrengst, die ook de organisatie heeft verrast.

GH Verzekeringen & Hypotheken

Samen met GH Verzekeringen & Hypotheken was Nh1816 hoofdsponsor bij het evenement. Girbe Hollemans, eigenaar van GH, was samen met zijn vrouw Johanita onderdeel van de organisatie. De Samenloop ging over een parcours van ongeveer 750 meter door de Groene Long, het stadspark van Gorredijk.

Kaarsenzakken voor sfeer en bezinning

Deelnemers aan de 24-uurs wandelestafette liepen zaterdagavond hun rondjes langs talloze kaarsenzakken aan weerskanten van het parcours. Hierop hadden jong en oud persoonlijke teksten en tekeningen gezet voor dierbaren die ziek zijn of inmiddels overleden. Vooral in de avond gaf dat veel sfeer en momenten van bezinning.

Optreden Iris Kroes

Voor vertier was ook gezorgd. Op het podium traden artiesten op, waaronder Iris Kroes uit Drachten, die met haar harp de harten van veel Nederlanders stal tijdens The Voice of Holland. Op de vroege zondagochtend stond de plaatselijk sportschool klaar voor een stevige ochtendgymnastiek. Zij motiveerden deelnemers en teams om door te gaan met hun wandeltocht.

MVO primeur Friesland

Voor Nh1816 was de Samenloop voor Hoop het eerste MVO evenement in Friesland. Heel mooi dat het meteen zo'n succes was. Bij Omrop Fryslân en SA24 besteedden ze uitgebreid aandacht voor de Samenloop.

Naar boven