Bijna 400 kerstmannen aan de start bij Santa Run Heerhugowaard

15 december 2019

Santa Run Heerhugowaard

Bijna 400 kerstmannen aan de start bij Santa Run Heerhugowaard

Nh1816 en Adviesgroep Het Raadhuis hoofdsponsor bij zonnige sponsorloop voor twee goede doelen.

Santa Run Heerhugowaard trekt veel bekijks

In de maand december worden door het hele land Santa Runs georganiseerd voor lokale goede doelen. Zondag 15 december was de beurt aan Heerhugowaard. De grote oranje finishboog van Nh1816 stond fier in de wind op het Coolplein. De start was voor de kinderen tijdens de Santa Kidsrun. Zij begonnen enthousiast aan de 600 of 1200 meter. Daarna was de beurt aan de volwassen kerstmannen en -vrouwen. Deelnemers konden kiezen voor de 5 of 10 km hardlopen door de wijken van Heerhugowaard of voor een lange wandeltocht. Langs de route trokken de lopers vanzelfsprekend veel bekijks.

Opbrengst voor twee lokale goede doelen voor kinderen

Deelnemen is belangrijker dan winnen, maar de snelste kerstmannen mochten aan het einde van de dag een prijs ophalen op het podium. Op die plek werd ook de opbrengst bekend gemaakt van de Santa Run Heerhugowaard. De organisatie, die bestaat uit leden van de Rotary Langedijk Geestmerambacht en van Rotaract Alkmaar, maakten bekend dat deelnemers en sponsors € 10.000,- bij elkaar hadden gebracht. Dit geld is bestemd voor twee goede doelen die zich bekommeren om de gezondheid en het welzijn van kinderen in de HAL regio (Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk). Namens de coöperatie Nh1816 werden nog twee cheques uitgereikt van elk € 1.250,- door de kinderen van Adviesgroep het Raadhuis.

Donatie maakt lichtprojecties mogelijk voor Medische Kindercirkel Alkmaar

Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar is het eerste goede doel dat de donaties in ontvangst nam. Deze stichting probeert het verblijf van zieke kinderen te verlichten op de kinderafdeling van het Noordwest Ziekenhuis. De stichting zorgt voor speelgoed en afleiding, maar ook voor een fijne inrichting van de kinderafdeling. De bijdrage van de Santa Run Heerhugowaard wordt besteed aan een bijzonder project met lichtprojecties waar kinderen ontzettend veel plezier aan zullen beleven.

Jeugdfonds voor arme gezinnen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is het tweede goede doel dat in het zonnetje stond. Het fonds richt zich op kinderen uit achterstandsgezinnen en maakt het voor hen financieel mogelijk om actief te zijn op sportief of cultureel vlak. Ondanks de financiële problemen in hun gezinnen, kunnen deze kinderen toch meedoen met anderen en krijgen zij dezelfde kansen voor hun ontwikkeling. Het Jeugdfonds werkt landelijk, maar besteedt de donatie van de Santa Run aan gezinnen in Heerhugowaard.

Betrokken financieel advieskantoor

Adviesgroep het Raadhuis geldt als een maatschappelijk betrokken onderneming in Heerhugowaard. Veel op het gebied van sportsponsoring. Samen met Nh1816 Verzekeringen was Adviesgroep het Raadhuis hoofdsponsor van de Santa Run Heerhugowaard 2019 waarmee ze met veel plezier iets terug doen voor kinderen in de regio Heerhugowaard, die dat goed kunnen gebruiken. Medewerkers van Het Raadhuis wachtten de deelnemers van de kidsrun en volwassen hardlopers op aan de finish met een leuke attentie.

afbeelding van Nh1816 medewerkers tijdens de Santa Run in Heerhugowaard

De opblaasboog van Nh1816 Verzekeringen tijdens de Santa Run in Heerhugowaard


Komende projecten
27-3-2021
Rondje Zegveld
4-4-2021
De Dijkloop Koedijk
9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night
11-4-2021
Verbeeten Challenge
11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker
9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon
16-5-2021
EsteRun
27-3-2021
Rondje Zegveld

Rondje Zegveld

Tijdens deze vierde editie van Rondje Zegveld lopen deelnemers een ronde van 5 of 10 kilometer rondom Zegveld, door de prachtige polder van het Groene Hart. De opbrengst van deze hardloopwedstrijd gaat naar De Zegge in Zegveld via Welzijn Woerden. Dit is een ontmoetingsplek voor ouderen om een sociaal isolement te voorkomen.

4-4-2021
De Dijkloop Koedijk

De Dijkloop Koedijk

Tijdens de vijfde editie van De Dijkloop in Koedijk lopen deelnemers diverse afstanden over de dijk, door de polder en recreatiegebied Geestmerambacht. Een deel van het inschrijfgeld van deze run gaat naar Stichting Gouden Dagen. Dit goede doel organiseert activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night

Heerhugowaard Cityrun by Night

De Heerhugowaard Cityrun by Night is een hardloopwedstrijd in de avond, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit diverse loopafstanden door Heerhugowaard. Deze speciale ‘paaseditie’ staat in het teken van Stichting KanZ

11-4-2021
Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge (uitgesteld)

Tijdens de Verbeeten Challenge worden diverse sportieve activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten, het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker

Mathieu Hermans Klassieker (uitgesteld)

Fietsen door het trainingsgebied van Mathieu Hermans waar hij 30 jaar geleden de basis legde voor zijn overwinningen in de Vuelta. Dit jaar staat de Mathieu Hermans Kleppertocht in het teken van de ronde van Spanje. De opbrengst van de fietstocht gaat naar Stichting Geisje Eigenwijsje.

9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon

Beemster Erfgoed Marathon

Tijdens de zevende editie van de Beemster Erfgoed Marathon lopen en fietsen deelnemers een hele of halve marathon, dwars door het weidse UESCO Werelderfgoed de Beemster. De opbrengst van dit evenement gaat naar Cultureel Centrum Onder de Linden.

16-5-2021
EsteRun

EsteRun

Hardlopen en wandelen: de EsteRun in Escharen, Noord-Brabant, staat in het teken van het goede doel. De opbrengst gaat naar de afdeling oncologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, om daar voor de patiënten een huiselijke sfeer te kunnen creëren.