Bijna 400 kerstmannen aan de start bij Santa Run Heerhugowaard

15 december 2019

Santa Run Heerhugowaard

Bijna 400 kerstmannen aan de start bij Santa Run Heerhugowaard

Nh1816 en Adviesgroep Het Raadhuis hoofdsponsor bij zonnige sponsorloop voor twee goede doelen.

Santa Run Heerhugowaard trekt veel bekijks

In de maand december worden door het hele land Santa Runs georganiseerd voor lokale goede doelen. Zondag 15 december was de beurt aan Heerhugowaard. De grote oranje finishboog van Nh1816 stond fier in de wind op het Coolplein. De start was voor de kinderen tijdens de Santa Kidsrun. Zij begonnen enthousiast aan de 600 of 1200 meter. Daarna was de beurt aan de volwassen kerstmannen en -vrouwen. Deelnemers konden kiezen voor de 5 of 10 km hardlopen door de wijken van Heerhugowaard of voor een lange wandeltocht. Langs de route trokken de lopers vanzelfsprekend veel bekijks.

Opbrengst voor twee lokale goede doelen voor kinderen

Deelnemen is belangrijker dan winnen, maar de snelste kerstmannen mochten aan het einde van de dag een prijs ophalen op het podium. Op die plek werd ook de opbrengst bekend gemaakt van de Santa Run Heerhugowaard. De organisatie, die bestaat uit leden van de Rotary Langedijk Geestmerambacht en van Rotaract Alkmaar, maakten bekend dat deelnemers en sponsors € 10.000,- bij elkaar hadden gebracht. Dit geld is bestemd voor twee goede doelen die zich bekommeren om de gezondheid en het welzijn van kinderen in de HAL regio (Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk). Namens de coöperatie Nh1816 werden nog twee cheques uitgereikt van elk € 1.250,- door de kinderen van Adviesgroep het Raadhuis.

Donatie maakt lichtprojecties mogelijk voor Medische Kindercirkel Alkmaar

Stichting Medische Kindercirkel Alkmaar is het eerste goede doel dat de donaties in ontvangst nam. Deze stichting probeert het verblijf van zieke kinderen te verlichten op de kinderafdeling van het Noordwest Ziekenhuis. De stichting zorgt voor speelgoed en afleiding, maar ook voor een fijne inrichting van de kinderafdeling. De bijdrage van de Santa Run Heerhugowaard wordt besteed aan een bijzonder project met lichtprojecties waar kinderen ontzettend veel plezier aan zullen beleven.

Jeugdfonds voor arme gezinnen

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is het tweede goede doel dat in het zonnetje stond. Het fonds richt zich op kinderen uit achterstandsgezinnen en maakt het voor hen financieel mogelijk om actief te zijn op sportief of cultureel vlak. Ondanks de financiële problemen in hun gezinnen, kunnen deze kinderen toch meedoen met anderen en krijgen zij dezelfde kansen voor hun ontwikkeling. Het Jeugdfonds werkt landelijk, maar besteedt de donatie van de Santa Run aan gezinnen in Heerhugowaard.

Betrokken financieel advieskantoor

Adviesgroep het Raadhuis geldt als een maatschappelijk betrokken onderneming in Heerhugowaard. Veel op het gebied van sportsponsoring. Samen met Nh1816 Verzekeringen was Adviesgroep het Raadhuis hoofdsponsor van de Santa Run Heerhugowaard 2019 waarmee ze met veel plezier iets terug doen voor kinderen in de regio Heerhugowaard, die dat goed kunnen gebruiken. Medewerkers van Het Raadhuis wachtten de deelnemers van de kidsrun en volwassen hardlopers op aan de finish met een leuke attentie.

afbeelding van Nh1816 medewerkers tijdens de Santa Run in Heerhugowaard

De opblaasboog van Nh1816 Verzekeringen tijdens de Santa Run in Heerhugowaard


Komende projecten
16-2-2020
Cross for the Crocus
22-2-2020
Kerkwijk Cross
5-4-2020
Verbeeten Challenge
12-4-2020
Mathieu Hermans Klassieker
10-5-2020
Beemster Erfgoed Marathon
16-2-2020
Cross for the Crocus

Cross for the Crocus

In de bossen rond Oosterhout wordt voor de 11e keer de mountainbike tocht Cross for the Crocus georganiseerd. De opbrengst van deze recreatieve tocht gaat naar verschillende goede doelen met het thema kanker.

22-2-2020
Kerkwijk Cross

Kerkwijk Cross

Zaterdag 22 februari staat de 29e editie van de Kerkwijk Cross gepland, met verschillende loopafstanden voor volwassenen en kinderen over het terrein van voetbalvereniging Kerkwijk en door de omliggende weilanden. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar Stichting Roparun.

5-4-2020
Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge

Tijdens de Verbeeten Challenge worden diverse sportieve activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten, het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

12-4-2020
Mathieu Hermans Klassieker

Mathieu Hermans Klassieker

10-5-2020
Beemster Erfgoed Marathon

Beemster Erfgoed Marathon