Personen aan de start van Zaan de Wandel 2019

8 september 2019

Zaan de Wandel

Alweer voor de negende keer trok een lint van wandelaars door de Zaanstreek tijdens het evenement Zaan de Wandel. Dit jaar was de start in Koog aan de Zaan.

De wandeltocht over 5, 10 of 15 kilometer wordt als sinds 2011 georganiseerd door Dick Dekker, die zijn moeder verloor aan borstkanker en vond dat er iets extra’s moest worden gedaan om geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing en de zorg voor patiënten.

Records verbroken

Tijdens het evenement nam een record aantal wandelaars deel van 3.500. En nog mooier, voor het eerst werd een opbrengst gehaald van €100.000,-.

Twee goede doelen

Sinds het begin van Zaan de Wandel is de opbrengst bestemd voor het team dat in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis onderzoek doet naar borstkanker.

Omdat het evenement zo sterk gegroeid is, werd ook een tweede goede doel verbonden: het inloophuis Anna’s Huis in Zaandam. Dit is een instelling die er is voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd. Niet voor medische behandelingen, maar wel voor alles wat er daarnaast op patiënten en hun families afkomt.

KRK Verzekeren

Nh1816 is trots om bij te hebben gedragen aan deze record editie van Zaan de Wandel samen met KRK Verzekeren. KRK Verzekeren is een echt Zaanse onderneming die graag iets terugdoet voor de Zaanstreek via een evenement als Zaan de Wandel. Naast een financiële bijdragen deed een team van 100 wandelaars mee, samengesteld uit verzekerden en medewerkers van zowel KRK als Nh1816.

Naar boven