Loopgroep tijdens Zaan de Wandel

8 september 2019

Zaan de Wandel

Alweer voor de negende keer trok een lint van wandelaars door de Zaanstreek tijdens het evenement Zaan de Wandel. Dit jaar was de start in Koog aan de Zaan.

De wandeltocht over 5, 10 of 15 kilometer wordt als sinds 2011 georganiseerd door Dick Dekker, die zijn moeder verloor aan borstkanker en vond dat er iets extra’s moest worden gedaan om geld in te zamelen voor onderzoek naar genezing en de zorg voor patiënten.

Records verbroken

Tijdens het evenement nam een record aantal wandelaars deel van 3.500. En nog mooier, voor het eerst werd een opbrengst gehaald van €100.000,-.

Twee goede doelen

Sinds het begin van Zaan de Wandel is de opbrengst bestemd voor het team dat in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis onderzoek doet naar borstkanker.

Omdat het evenement zo sterk gegroeid is, werd ook een tweede goede doel verbonden: het inloophuis Anna’s Huis in Zaandam. Dit is een instelling die er is voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd. Niet voor medische behandelingen, maar wel voor alles wat er daarnaast op patiënten en hun families afkomt.

KRK Verzekeren

Nh1816 is trots om bij te hebben gedragen aan deze record editie van Zaan de Wandel samen met KRK Verzekeren. KRK Verzekeren is een echt Zaanse onderneming die graag iets terugdoet voor de Zaanstreek via een evenement als Zaan de Wandel. Naast een financiële bijdragen deed een team van 100 wandelaars mee, samengesteld uit verzekerden en medewerkers van zowel KRK als Nh1816.

 

Nh1816 personeel tijdens Zaan de Wandel 2019

Komende projecten
27-3-2021
Rondje Zegveld
4-4-2021
De Dijkloop Koedijk
9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night
11-4-2021
Verbeeten Challenge
11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker
9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon
16-5-2021
EsteRun
27-3-2021
Rondje Zegveld

Rondje Zegveld

Tijdens deze vierde editie van Rondje Zegveld lopen deelnemers een ronde van 5 of 10 kilometer rondom Zegveld, door de prachtige polder van het Groene Hart. De opbrengst van deze hardloopwedstrijd gaat naar De Zegge in Zegveld via Welzijn Woerden. Dit is een ontmoetingsplek voor ouderen om een sociaal isolement te voorkomen.

4-4-2021
De Dijkloop Koedijk

De Dijkloop Koedijk

Tijdens de vijfde editie van De Dijkloop in Koedijk lopen deelnemers diverse afstanden over de dijk, door de polder en recreatiegebied Geestmerambacht. Een deel van het inschrijfgeld van deze run gaat naar Stichting Gouden Dagen. Dit goede doel organiseert activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night

Heerhugowaard Cityrun by Night

De Heerhugowaard Cityrun by Night is een hardloopwedstrijd in de avond, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit diverse loopafstanden door Heerhugowaard. Deze speciale ‘paaseditie’ staat in het teken van Stichting KanZ

11-4-2021
Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge (uitgesteld)

Tijdens de Verbeeten Challenge worden diverse sportieve activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten, het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker

Mathieu Hermans Klassieker (uitgesteld)

Fietsen door het trainingsgebied van Mathieu Hermans waar hij 30 jaar geleden de basis legde voor zijn overwinningen in de Vuelta. Dit jaar staat de Mathieu Hermans Kleppertocht in het teken van de ronde van Spanje. De opbrengst van de fietstocht gaat naar Stichting Geisje Eigenwijsje.

9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon

Beemster Erfgoed Marathon

Tijdens de zevende editie van de Beemster Erfgoed Marathon lopen en fietsen deelnemers een hele of halve marathon, dwars door het weidse UESCO Werelderfgoed de Beemster. De opbrengst van dit evenement gaat naar Cultureel Centrum Onder de Linden.

16-5-2021
EsteRun

EsteRun

Hardlopen en wandelen: de EsteRun in Escharen, Noord-Brabant, staat in het teken van het goede doel. De opbrengst gaat naar de afdeling oncologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, om daar voor de patiënten een huiselijke sfeer te kunnen creëren.