mountainbikers tijdens Cross for the Crocus

16 februari 2020

Cross for the Crocus

Mountainbike tocht Oosterhout

Op zondag 16 februari 2020 is de 11e editie van de mountainbike tocht Cross for the Crocus. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden (25 km, 55 km of 75 km). De routes gaan door bossen en over de heidevelden rond Oosterhout, Dorst en Rijen.

Opbrengst voor meerdere goede doelen

Het inschrijfgeld van de deelnemers gaat naar diverse goede doelen waar de strijd tegen kanker centraal staat. Of het nu gaat om onderzoek of behandeling of om het welzijn van kankerpatiënten en hun families.

Een paarse krokus als trofee

Alle deelnemers ontvangen na het voltooien van de tocht een paarse krokus om te vieren dat de sportieve prestatie in goede gezondheid is behaald. Daarnaast staat de krokus symbool voor nieuw leven, de lente en voor blijdschap. De kleur paars staat symbool voor rouw, maar ook hoop en  verwachting.

Trotse hoofdsponsor

Nh1816 en M.E.B. Bedrijfsverzekeringen zijn samen hoofdsponsor van het evenement. We dragen samen met lokale ondernemingen bij in de organisatiekosten van het evenement. Hierdoor kan de organisatie het inschrijfgeld van deelnemers volledig verdelen over de benoemde goede doelen.

Bijdrage aan lokale goede doelen

De coöperatie van Nh1816 draagt naast de sponsoring bij aan drie lokale goede doelen in en rond Oosterhout: Stichting Op den Alpe Rijen, Inloophuis Poppy’s en Oosterhout voor Elkaar. Goede doelen waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.

Samen met M.E.B. bedrijfsverzekeringen

Het Oosterhoutse advieskantoor M.E.B. is via Maurice van Gils, adviseur bij M.E.B., al jaren betrokken bij de organisatie van Cross for the Crocus. Samen met Nh1816 is M.E.B. dit jaar voor het eerst hoofdsponsor van het evenement.

Komende projecten
27-3-2021
Rondje Zegveld
4-4-2021
De Dijkloop Koedijk
9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night
11-4-2021
Verbeeten Challenge
11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker
9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon
16-5-2021
EsteRun
27-3-2021
Rondje Zegveld

Rondje Zegveld

Tijdens deze vierde editie van Rondje Zegveld lopen deelnemers een ronde van 5 of 10 kilometer rondom Zegveld, door de prachtige polder van het Groene Hart. De opbrengst van deze hardloopwedstrijd gaat naar De Zegge in Zegveld via Welzijn Woerden. Dit is een ontmoetingsplek voor ouderen om een sociaal isolement te voorkomen.

4-4-2021
De Dijkloop Koedijk

De Dijkloop Koedijk

Tijdens de vijfde editie van De Dijkloop in Koedijk lopen deelnemers diverse afstanden over de dijk, door de polder en recreatiegebied Geestmerambacht. Een deel van het inschrijfgeld van deze run gaat naar Stichting Gouden Dagen. Dit goede doel organiseert activiteiten om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan.

9-4-2021
Heerhugowaard Cityrun by Night

Heerhugowaard Cityrun by Night

De Heerhugowaard Cityrun by Night is een hardloopwedstrijd in de avond, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit diverse loopafstanden door Heerhugowaard. Deze speciale ‘paaseditie’ staat in het teken van Stichting KanZ

11-4-2021
Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge (uitgesteld)

Tijdens de Verbeeten Challenge worden diverse sportieve activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten, het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

11-4-2021
Mathieu Hermans Klassieker

Mathieu Hermans Klassieker (uitgesteld)

Fietsen door het trainingsgebied van Mathieu Hermans waar hij 30 jaar geleden de basis legde voor zijn overwinningen in de Vuelta. Dit jaar staat de Mathieu Hermans Kleppertocht in het teken van de ronde van Spanje. De opbrengst van de fietstocht gaat naar Stichting Geisje Eigenwijsje.

9-5-2021
Beemster Erfgoed Marathon

Beemster Erfgoed Marathon

Tijdens de zevende editie van de Beemster Erfgoed Marathon lopen en fietsen deelnemers een hele of halve marathon, dwars door het weidse UESCO Werelderfgoed de Beemster. De opbrengst van dit evenement gaat naar Cultureel Centrum Onder de Linden.

16-5-2021
EsteRun

EsteRun

Hardlopen en wandelen: de EsteRun in Escharen, Noord-Brabant, staat in het teken van het goede doel. De opbrengst gaat naar de afdeling oncologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, om daar voor de patiënten een huiselijke sfeer te kunnen creëren.