mountainbikers op bospaadje

16 februari 2020

Cross for the Crocus

Op zondag 16 februari 2020 is de 11e editie van de mountainbike tocht Cross for the Crocus. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden (25 km, 55 km of 75 km). De routes gaan door bossen en over de heidevelden rond Oosterhout, Dorst en Rijen.

Opbrengst voor meerdere goede doelen

Het inschrijfgeld van de deelnemers gaat naar diverse goede doelen waar de strijd tegen kanker centraal staat. Of het nu gaat om onderzoek of behandeling of om het welzijn van kankerpatiënten en hun families.

Een paarse krokus als trofee

Alle deelnemers ontvangen na het voltooien van de tocht een paarse krokus om te vieren dat de sportieve prestatie in goede gezondheid is behaald. Daarnaast staat de krokus symbool voor nieuw leven, de lente en voor blijdschap. De kleur paars staat symbool voor rouw, maar ook hoop en  verwachting.

Trotse hoofdsponsor

Nh1816 en M.E.B. Bedrijfsverzekeringen zijn samen hoofdsponsor van het evenement. We dragen samen met lokale ondernemingen bij in de organisatiekosten van het evenement. Hierdoor kan de organisatie het inschrijfgeld van deelnemers volledig verdelen over de benoemde goede doelen.

Bijdrage aan lokale goede doelen

De coöperatie van Nh1816 draagt naast de sponsoring bij aan drie lokale goede doelen in en rond Oosterhout: Stichting Op den Alpe Rijen, Inloophuis Poppy’s en Oosterhout voor Elkaar. Goede doelen waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.

Samen met M.E.B. bedrijfsverzekeringen

Het Oosterhoutse advieskantoor M.E.B. is via Maurice van Gils, adviseur bij M.E.B., al jaren betrokken bij de organisatie van Cross for the Crocus. Samen met Nh1816 is M.E.B. dit jaar voor het eerst hoofdsponsor van het evenement.

Naar boven