mountainbikers tijdens Cross for the Crocus

16 februari 2020

Cross for the Crocus

Mountainbike tocht Oosterhout

Op zondag 16 februari 2020 is de 11e editie van de mountainbike tocht Cross for the Crocus. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden (25 km, 55 km of 75 km). De routes gaan door bossen en over de heidevelden rond Oosterhout, Dorst en Rijen.

Opbrengst voor meerdere goede doelen

Het inschrijfgeld van de deelnemers gaat naar diverse goede doelen waar de strijd tegen kanker centraal staat. Of het nu gaat om onderzoek of behandeling of om het welzijn van kankerpatiënten en hun families.

Een paarse krokus als trofee

Alle deelnemers ontvangen na het voltooien van de tocht een paarse krokus om te vieren dat de sportieve prestatie in goede gezondheid is behaald. Daarnaast staat de krokus symbool voor nieuw leven, de lente en voor blijdschap. De kleur paars staat symbool voor rouw, maar ook hoop en  verwachting.

Trotse hoofdsponsor

Nh1816 en M.E.B. Bedrijfsverzekeringen zijn samen hoofdsponsor van het evenement. We dragen samen met lokale ondernemingen bij in de organisatiekosten van het evenement. Hierdoor kan de organisatie het inschrijfgeld van deelnemers volledig verdelen over de benoemde goede doelen.

Bijdrage aan lokale goede doelen

De coöperatie van Nh1816 draagt naast de sponsoring bij aan drie lokale goede doelen in en rond Oosterhout: Stichting Op den Alpe Rijen, Inloophuis Poppy’s en Oosterhout voor Elkaar. Goede doelen waarbij de strijd tegen kanker centraal staat.

Samen met M.E.B. bedrijfsverzekeringen

Het Oosterhoutse advieskantoor M.E.B. is via Maurice van Gils, adviseur bij M.E.B., al jaren betrokken bij de organisatie van Cross for the Crocus. Samen met Nh1816 is M.E.B. dit jaar voor het eerst hoofdsponsor van het evenement.

Komende projecten
22-2-2020
Kerkwijk Cross
4-3-2020
Op weg naar de Top
7-3-2020
Nothing Else Matters
5-4-2020
Verbeeten Challenge
12-4-2020
Mathieu Hermans Klassieker
10-5-2020
Beemster Erfgoed Marathon
17-5-2020
EsteRun
6-6-2020
10 van Boreft
22-2-2020
Kerkwijk Cross

Kerkwijk Cross

Zaterdag 22 februari staat de 29e editie van de Kerkwijk Cross gepland, met verschillende loopafstanden voor volwassenen en kinderen over het terrein van voetbalvereniging Kerkwijk en door de omliggende weilanden. De opbrengst van de sponsorloop gaat naar Stichting Roparun.

4-3-2020
Op weg naar de Top

Op weg naar de Top

In theater De Hofnar in Valkenswaard organiseert Duisenburgh Financieel Advies een inspirerende benefietavond met als middelpunt succesvol ondernemer en alpinist Jur Rademakers.

7-3-2020
Nothing Else Matters

Nothing Else Matters

Tijdens de achtste editie van het benefietoptreden Nothing Else Matters treden vijf bands op om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Matchis. Dit goede doel zet zich in voor patiënten die een stamceltransplantatie nodig hebben.

5-4-2020
Verbeeten Challenge

Verbeeten Challenge

Tijdens de Verbeeten Challenge worden diverse sportieve activiteiten gehouden om geld in te zamelen voor het Verbeeten Fonds. Zij stimuleren onderzoek naar patiëntvriendelijke behandelmethodes door het Instituut Verbeeten, het regionaal kankerbehandelcentrum in Tilburg, Breda en Den Bosch.

12-4-2020
Mathieu Hermans Klassieker

Mathieu Hermans Klassieker

Fietsen door het trainingsgebied van Mathieu Hermans waar hij 30 jaar geleden de basis legde voor zijn overwinningen in de Vuelta. Dit jaar staat de Mathieu Hermans Kleppertocht in het teken van de ronde van Spanje. De opbrengst van de fietstocht gaat naar Stichting Geisje Eigenwijsje.

10-5-2020
Beemster Erfgoed Marathon

Beemster Erfgoed Marathon

Tijdens de zevende editie van de Beemster Erfgoed Marathon lopen en fietsen deelnemers een hele of halve marathon, dwars door het weidse UESCO Werelderfgoed de Beemster. De opbrengst van dit evenement gaat naar Cultureel Centrum Onder de Linden.

17-5-2020
EsteRun

EsteRun

Hardlopen en wandelen: de EsteRun in Escharen, Noord-Brabant, staat in het teken van het goede doel. De opbrengst gaat naar de afdeling oncologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, om daar voor de patiënten een huiselijke sfeer te kunnen creëren.

6-6-2020
10 van Boreft

10 van Boreft

De 10 van Boreft is een hardloopwedstrijd in Bodegraven voor lokale goede doelen. Dit jaar, de negende editie, doen zo’n 250 lopers mee aan een mooie tocht van 10 km door Bodegraven.