hardlopers aan de start over de Esterun in 2020

17 mei 2020

Esterun 2020

Op zondag 17 mei is de vierde editie van de EsteRun in Escharen, Noord-Brabant. De opbrengst van dit hardloop- en wandelevenement gaat naar de afdeling B09 oncologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen, om daar voor de patiënten een huiselijke sfeer te creëren.

Hardlopen en wandelen

De organisatie van de EsteRun ligt in handen van Loopgroep Grave. Het is mogelijk om te hardlopen en te wandelen. Er zijn vier hardloopafstanden: twee Kidsruns van 400 meter en 1 kilometer, de route Raamdal van 5 km en de route Tongelaar van 10 km. In samenwerking met DEW Escharen zijn er vier wandelroutes uitgezet van 6, 10, 15 en 20 km. Alle routes gaan dwars door de prachtige omgeving van Escharen.

Opbrengst voor goed doel

De opbrengst van de EsteRun is bestemd voor de afdeling oncologie van het CWZ, om daar voor de patiënten, die een moeilijke tijd doormaken, een huiselijke sfeer te creëren. Zo ervaren zij een vriendelijke sfeer in plaats van de vaak klinische inrichting van een ziekenhuis.

Sponsoring door lokale adviseur

De adviseurs van kantoor Wolters Advies voelen zich betrokken bij de samenleving van Escharen. Zij zijn daarom trots om, samen met Nh1816, hoofdsponsor te zijn van de EsteRun.

Naar boven