Portretfoto Netty Grootjes, Schadebehandelaar bij Nh1816 Verzekeringen

Schadebehandelaar

Netty Grootjes

Juni 2015 ben ik begonnen bij Nh1816 Verzekeringen als schadebehandelaar. Ik behandel schades in alle branches behalve letselschaden. Vanuit het pittoreske Oudkarspel, waar ik woon, fiets of wandel ik elke dag naar mijn werk. Inderdaad vlak bij kantoor. Ik hou van autorijden, maar de afstand van huis naar kantoor is zo kort dat het onzinnig is om met de auto naar mijn werk te gaan.

Op de materiele schadeafdeling werken 45 collega’s, mannen en vrouwen. Het meeste contact heb ik met mijn zes blokgenoten. In ons vak ben je nooit uitgepraat, je overlegt met elkaar, je voert discussie met elkaar en je leert van elkaar. De wet verandert, nieuwe juridische uitspraken en nieuwe voorwaarden. En na het werk af en toe gezellig een drankje doen met elkaar.

‘…In ons vak ben je nooit uitgepraat, je overlegt met elkaar, je voert discussie met elkaar en je leert van elkaar.’

Nh1816 groeit flink en dat merken we op de schadeafdeling natuurlijk ook. Het aantal nieuwe schades dat dagelijks wordt aangeleverd is in de jaren flink toegenomen. En als er zoals in januari dit jaar een storm over Nederland raast, is het ook alle zeilen bijzetten op de schadeafdeling. Vandaag nog een stormschade aan zonnepanelen afgewikkeld, veroorzaakt door de storm in januari. Ik had aan verzekerde gevraagd om de offerte van de herstelkosten en foto’s die bij de schademelding horen op te sturen. Op de foto’s is te zien dat verzekerde zelf al de zonnepanelen had vastgezet zodat er niet nog meer schade aan de woning kon ontstaan. Ik heb meteen de expert ingeschakeld. En nu was het schaderapport binnen. En heb ik de schade volgens de vaststelling van de expert met verzekerde afgewikkeld.

In ons werk heb je altijd met het weer te maken of het nu om een autoverzekering gaat of om een woonhuis- of doorlopende reisverzekering. Er gebeurt iets waardoor ze hulp nodig hebben en die hulp kunnen wij hen dan bieden. En dat maakt waarom ik mijn werk zo leuk vind. Elke dag anders. Natuurlijk behandel ik de hele dag schades, maar achter elke schade zit een ander verhaal.

Een schade goed regelen daar gaat het voor mij om. Helaas kun je niet altijd iedereen tevreden stellen, ook een afwijzing van schadevergoeding hoort bij de job.

Het grootste verschil met 25 jaar geleden is dat men eerder een schade meldt, we zijn claim bewuster geworden. In het verleden werd het nog wel eens onderling geregeld, dat gebeurt niet veel meer. Ik werk bij een bedrijf met een sociaal hart. Nh1816 en haar Stichting Goede Doelen. Daar ben ik trots op en zou ook zeker zo moeten blijven want de maatschappij is al zakelijk genoeg.

Naast mijn werk bij Nh1816 heb ik ook de nodige hobby’s. Sinds kort heb ik mijn gebruikelijke rondje sportschool vervangen voor aquajogging in het zwembad, heerlijk! In het weekend kook ik graag voor familie en vrienden. Maar mijn grootste passie is zingen! Ik zing in een popkoor waarin we verschillende genres als repertoire hebben. Deze ronde zijn dat Nederlandse chansons, denk aan Ramses Shaffy of Boudewijn de Groot. Zingen geeft energie. Een hoogtepunt voor mij was het meedoen aan het Nh1816 200 jaar feest in Carré. Ik heb in Carré gezongen, zo bijzonder en met zoveel plezier gedaan! Ik zou het zo weer doen.

Naar boven