Xander Lablans, Productontwikkelaar bij Nh1816 Verzekeringen

Productontwikkelaar

Xander Lablans

Op het moment dat ik dit schrijf realiseer ik me dat ik al weer één jaar bij Nh1816 in dienst ben. De eerste twaalf maanden zijn voorbij gevlogen!  

Mijn naam is Xander Lablans en ik werk bij Nh1816 Verzekeringen als productontwikkelaar. Ik woon met mijn vriendin in Heerhugowaard, in een fijne jarendertig-woning. Samen hebben wij drie kinderen, twee meisjes en een jongetje.

Wat is kenmerkend voor jouw werkweek?

Ik probeer elke dag onze verzekeringen en voorwaarden stap voor stap een klein beetje mooier en beter te maken. Ook al heb ik binnen het bedrijf een redelijk zelfstandige functie, ik voel me het meest senang wanneer ik samenwerk met collega’s. Ik krijg de meeste energie wanneer we in teamverband een resultaat halen waar iedereen trots op is.

Welke rol speelt ‘betrokkenheid’ in jouw werk? 

In mijn functie ben ik voor een groot deel afhankelijk van de inbreng van anderen. 
Ik kijk continu naar de ontwikkelingen op de steeds veranderende markt, maar ik ben nog meer geïnteresseerd naar de inbreng en mening van de bij ons aangesloten adviseurs. Zij hebben dagelijks contact met de mensen die wij verzekeren. Deze adviseurs laten ons weten wat ze mooi vinden aan onze verzekeringen en service, maar vooral ook wat beter kan, wat ze missen bij ons en waar andere verzekeraars weer sterk in zijn. Met collega’s vanuit elke discipline van het bedrijf kijken wij hoe we vooruit kunnen met onze verzekeringen en de service die wij willen bieden.

Het mooiste aan mijn functie vind ik dat ik direct een beetje invloed heb op de verbeteringen die we proberen te realiseren. Tegenwoordig is veel in ons vakgebied digitaal en abstract, maar op het moment dat een klant schade heeft en zijn adviseur en verzekeraar nodig heeft, wordt de waarde van een verzekering concreet en tastbaar. Het geeft veel voldoening als er juist dán waardering is voor datgene waar je je met z’n allen voor inzet.

'Ik waardeer het familiaire gevoel en de betrokkenheid binnen dit bedrijf.' 

Waarom werk je bij Nh1816?

Ik heb de afgelopen tien jaar in Amsterdam bij Delta Lloyd gewerkt. Nadat de overname door Nationale Nederlanden stond ik voor de keuze; ga ik mee naar Den Haag of kies ik voor een nieuwe uitdaging dichter bij huis? Omdat ik naast werk er ook thuis wil zijn kunnen voor m’n gezin was de keuze om niet mee te gaan naar Den Haag snel gemaakt. Maar toen moest ik nog wel een nieuwe baan vinden. Ik kende Nh1816 al, vooral door de ondersteuning aan goede doelen. Op het moment dat de vacature voor productontwikkelaar online kwam heb ik geen moment getwijfeld. Ik ben blij met het vertrouwen en de kans die ik hier krijg. 

Welke aspecten waardeer je van Nh1816?

Ik waardeer het familiaire gevoel en de betrokkenheid binnen dit bedrijf. Mijn collega’s geven mij vanaf de eerste dag al het gevoel welkom te zijn. Maar met precies hetzelfde gevoel worden ook onze adviseurs behandeld. Iedereen is welkom, en je merkt in de gesprekken dat er vaak een persoonlijke band is tussen adviseurs en medewerkers van Nh1816.

Wat maakt Nh1816 uniek volgens jou?

Precies die persoonlijke band tussen adviseurs en onze collega’s. 
Wanneer je als adviseur met Nh1816 belt krijg je nog ‘gewoon’ een medewerker aan de telefoon, die deskundig is en bereid is om mee te denken in oplossingen. Het klinkt bijna cliché en ouderwets in een tijd van automatisering, maar ik denk dat dát de echte kracht is van dit bedrijf.

Hoe ervaar je Nh1816 als werkgever?

Daar kan ik heel kort over zijn. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze om hier te gaan werken. Maar als ik moet benoemen wat ik het meest waardeer: de persoonlijke aandacht, het gevoel dat je een gewaardeerd onderdeel bent van het bedrijf en het vertrouwen en de vrijheid die je krijgt om je werk goed te kunnen doen.

Wat vertel je over Nh1816 op een feestje?

Dat het een gezellig uniek en mooi bedrijf is.

Wat doe jij het liefst in je vrije tijd? Wat is je passie?

Als ouder van een jong gezin is vrije tijd een beetje een luxe. Net als slaap helaas. 
Maar door veel te plannen en hulp van opa’s en oma’s, maken we tijd vrij om er zo nu en dan tussenuit te kunnen.

Ik kickboks al heel wat jaren, wat fijn is om af en toe dingen van je af te kunnen slaan én tegelijkertijd energie bij te tanken. Samen met m’n vriendin tennis ik wekelijks, juist om ook samen wat te kunnen doen, buiten het gezin om. Tegen alle verwachtingen in vind ik het leuk om te klussen in en om het huis. We hebben een redelijk oud huis, dus er is altijd wel iets wat kan worden aangepakt. Maar mijn echte passie ligt bij tekenen en schilderen. Het lukt me nu alleen niet om daar tijd voor te vinden. Dat is het eerste wat ik weer oppak zodra er iets meer vrije tijd komt.

Naar boven