Wat te doen bij een geschil

Raakt u betrokken bij een juridisch geschil en wilt u een beroep doen op uw rechtsbijstandverzekering? Doe dan het volgende:

Stap 1

De juristen en verhaalsmedewerkers van DAS Rechtsbijstand of van ARAG Rechtsbijstand verlenen de rechtshulp. Check daarom uw rechtsbijstandverzekering of u DAS of ARAG moet benaderen.
 

Contactgegevens DAS

Aanrijdingsschade? Bel 020 - 651 75 17
Juridisch conflict? Bel 020 – 651 88 15
Online ga naar www.das.nl

Contactgegevens ARAG

Telefoon 033 – 4342342
E-mail servicecenter@ARAG.nl

 

Stap 2

Houd uw Nh1816 polispas of de VerzekeringApp bij de hand voor de gegevens die DAS of ARAG van u nodig hebben.

Stap 3

Informeer ook altijd uw verzekeringsadviseur over uw melding bij DAS of ARAG. Hij zorgt voor de verdere begeleiding van uw rechtshulpverzoek, beantwoordt uw vragen, informeert de benodigde instanties en houdt contact met Nh1816.

Wat moet u doen als u aansprakelijk wordt gesteld?

Als u aansprakelijk wordt gesteld is het volgende belangrijk:

  1. Doe geen uitspraken over uw de aansprakelijkheid, onthoud u van commentaar en aanvaard uw aansprakelijkheid niet bij de tegenpartij;
     
  2. Meld direct uw verzekeringsadviseur dat u aansprakelijk bent gesteld. Hij zorgt voor de verdere begeleiding van uw melding, beantwoordt uw vragen, informeert de benodigde instanties en houdt contact met Nh1816 Verzekeringen.
     
  3. Volg de instructies van uw verzekeringsadviseur en van Nh1816 op. 
     
  4. Verzamel alle correspondentie en documenten die op de aansprakelijkheidsstelling betrekking hebben en geef die op verzoek aan uw verzekeringsadviseur.