Google maps van dorpsstraat 820 in oudkarspel

Nieuwbouwplannen Nh1816 Verzekeringen

Nh1816 kiest voor verdere groei aan de Dorpsstraat in Oudkarspel

In 2018 maakte Nh1816 bekend dat zij 30.000 m² grond van achterbuurman PontMeyer (het voormalige Eecen) heeft gekocht. Daarmee kiest landelijke verzekeraar Nh1816 duidelijk voor verdere groei dicht bij haar eigen DNA en dat van haar samenwerkende adviseurs, namelijk aan de Dorpsstraat in Oudkarspel.

“De groei die wij meemaken is prachtig, echter in het huidige pand hebben wij de grenzen bereikt,” vertelt directievoorzitter Lex Verëll, “maar gelukkig konden wij overgaan tot aankoop van de grond van onze achterbuurman PontMeyer. Met de aankoop van het perceel kunnen wij onze wens voor nieuwe huisvesting vervullen en aan de Dorpsstraat in Oudkarspel blijven."

Animatiefilm nieuwbouw

Bekijk de animatiefilm van het nieuwbouwproject. Disclaimer: de animatiefilm betreft een artist impression. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

artis impression van nieuw kantoor Nh1816 Verzekeringen

Historie

“De cirkel is rond”, zegt Verëll trots. “We zijn weer terug op de plek waar het ruim tweehonderd jaar geleden allemaal begon’’. In 1816 richtte Cornelis Jansz Eecen een houthandel op in Oudkarspel. De eigenaar startte in dat jaar ook met Onderlinge Brandwaarborg, op dezelfde plek als waar de verzekeraar nu nog steeds werkt. Ook de houthandel zit nog op dezelfde plek, weliswaar onder een andere naam.

Brug

Een historisch bruggetje fungeert nu nog als scheidslijn tussen de grond van Nh1816 en de nieuwbouw; straks vormt het de toegang naar het nieuw te bouwen kantoor. Een brug naar de toekomst.

DNA

Tegenwoordig opereert Nh1816 landelijk, via lokale adviseurs, en heeft zij ca. 450.000 verzekerden en 1,7 miljoen polissen in de boeken. 

Monument

De ’boerderij’, zoals het oudste deel van het huidige kantoor wordt genoemd, blijft als enige behouden. Het heeft monumentenstatus. De rest van het kantoorgebouw gaat tegen de vlakte. ,,Dat geven we terug aan Oudkarspel. Er kan bijvoorbeeld woningbouw komen, om de Dorpsstraat weer in ere te herstellen’’, zegt Verëll.

Timelapse

plattegrond nieuwbouw Nh1816 Verzekeringen

Planning

Sinds 2018 is een inspirerend traject gestart onder begeleiding van Studio Piet Boon voor het ontwerp van een nieuw kantoorgebouw op de gekozen locatie. Daarbij is door Delva een passend landschap getekend, dat de unieke stijl van het pand versterkt en rekening houdt met het omringende landschap inclusief voldoende parkeerplekken op eigen terrein.

Vlak voor de zomer 2020 is de vergunningsaanvraag bij de gemeente ingediend en hebben we in oktober 2020 de definitieve vergunning verkregen. De uitwerking van de bouwplannen heeft zijn tijd nodig. We verwachten in februari 2022 te beginnen met heien. De ingebruikname is vermoedelijk eind 2023.

Veelgestelde vragen

Heeft u nog meer vragen?

Gebruik onderstaand formulier of stuur een e-mail naar info@nh1816.nl.

Naar boven