Nieuwbouwplannen Nh1816 Verzekeringen

Nh1816 kiest voor verdere groei aan de Dorpsstraat in Oudkarspel

In 2018 maakte Nh1816 bekend dat zij 30.000 m² grond van achterbuurman PontMeyer (het voormalige Eecen) heeft gekocht. Daarmee kiest landelijke verzekeraar Nh1816 duidelijk voor verdere groei dicht bij haar eigen DNA en dat van haar samenwerkende adviseurs, namelijk aan de Dorpsstraat in Oudkarspel.

“De groei die wij meemaken is prachtig, echter in het huidige pand hebben wij de grenzen bereikt,” vertelt directievoorzitter Lex Verëll, “maar gelukkig konden wij overgaan tot aankoop van de grond van onze achterbuurman PontMeyer. Met de aankoop van het perceel kunnen wij onze wens voor nieuwe huisvesting vervullen en aan de Dorpsstraat in Oudkarspel blijven."

Disclaimer: de animatiefilm betreft een artist impression. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Historie

“De cirkel is rond”, zegt Verëll trots. “We zijn weer terug op de plek waar het ruim tweehonderd jaar geleden allemaal begon’’. In 1816 richtte Cornelis Jansz Eecen een houthandel op in Oudkarspel. De eigenaar startte in dat jaar ook met Onderlinge Brandwaarborg, op dezelfde plek als waar de verzekeraar nu nog steeds werkt. Ook de houthandel zit nog op dezelfde plek, weliswaar onder een andere naam.

Brug

Een historisch bruggetje fungeert nu nog als scheidslijn tussen de grond van Nh1816 en de nieuwbouw; straks vormt het de toegang naar het nieuw te bouwen kantoor. Een brug naar de toekomst.

DNA

Tegenwoordig opereert Nh1816 landelijk, via lokale adviseurs, en heeft zij ca. 450.000 verzekerden en 1,7 miljoen polissen in de boeken. Waar de grote banken en verzekeraars anonieme bedrijventerreinen of de Amsterdamse Zuidas verkiezen, blijft Nh1816 eigenwijs op dat mooie plekje waar het ruim 200 jaar geleden allemaal begon: de Dorpsstraat in Oudkarspel. Verëll, “Wij hebben het onderscheidende vermogen om in een wereld waar digitalisering en automatisering aan de orde van de dag is, dicht bij de mensen te blijven staan. Daarom ben ik ook zo blij dat het gelukt is om aan de Dorpsstraat te blijven, een proces waar we lang mee bezig zijn geweest. De Dorpsstraat is onderdeel van ons DNA.’’

Monument

De ’boerderij’, zoals het oudste deel van het huidige kantoor wordt genoemd, blijft als enige behouden. Het heeft monumentenstatus. De rest van het kantoorgebouw gaat tegen de vlakte. ,,Dat geven we terug aan Oudkarspel. Er kan bijvoorbeeld woningbouw komen, om de Dorpsstraat weer in ere te herstellen’’, zegt Verëll.

Planning

Sinds 2018 is een inspirerend traject gestart onder begeleiding van Studio Piet Boon voor het ontwerp van een nieuw kantoorgebouw op de gekozen locatie. Inmiddels is daarbij een passend landschap getekend, dat de unieke stijl van het pand versterkt en rekening houdt met het omringende landschap inclusief voldoende parkeerplekken op eigen terrein.

Eind mei/begin juni 2020 willen wij de vergunningsaanvraag indienen bij de gemeente. Dit traject en de uitwerking van de bouwplannen zullen nog tot einde van dit jaar in beslag nemen. We verwachten in het eerste kwartaal (februari of maart) van 2021 te beginnen met bouwen. De ingebruikname is vermoedelijk 2023.

Veelgestelde vragen

De totale bouwoppervlakte is 7670 m².

Op basis van advies door gespecialiseerde bedrijven is gekozen om te heien met geprefabriceerde betonnen heipalen. Het heiwerk zal trillingen opwekken. Door het plaatselijk (aan de westzijde) voorboren van de heipunten, het optimaliseren van uitvoering en de inzet van een gespecialiseerd bedrijf zal overlast op voorhand worden beperkt.


Het optreden van een zekere mate van trillinghinder en geluidsoverlast is echter niet te vermijden. De invloed van deze trillingen op de naburige gebouwen is afhankelijk van de afstand tot het dichtstbijzijnde uit te voeren heiwerk. Deze afstand bedraagt minimaal ruim 20 meter.


De Nh1816 is voornemens op advies van de (hei)expert door een onafhankelijk bureau opname van nog nader te bepalen aangrenzende gebouwen te laten doen. De te verwachten uitvoeringsduur van het heiwerk zal circa drie weken bedragen.

Nh1816 is in gesprek om een deel van het bouwverkeer via het terrein van Pontmeyer te laten plaatsvinden om de overlast te beperken. Het zal ook voorkomen dat klein en groot transport gebruik maakt van de westelijke ingang aan de Dorpsstraat ten zuiden van ons huidige pand. Dit in overleg met de gemeente.

De huidige groensingel (bosschages en bomen) aan de westkant van het perceel en naast het witte bruggetje zal blijven bestaan. Het zicht naar het perceel en de bouwwerkzaamheden zal voor de bewoners aan die kant van de Dorpsstraat daardoor worden beperkt.

De parkeerplaatsen aan de Dorpsstraat, ten zuiden van het huidige perceel en aangrenzend aan het witte bruggetje, zullen bij volledige realisatie van het project niet meer beschikbaar zijn. Het terrein zal worden opgenomen in de tuin en het landschap dat bij het nieuwe kantoorpand hoort.

Heeft u nog meer vragen?

Gebruik onderstaand formulier of stuur een e-mail naar info@nh1816.nl.

* Verplichte velden

plattegrond nieuwbouw kantoorpand Nh1816 verzekeringen in Oudkarspel