nh1816 nieuwbouw artis impression

Nieuwbouw

Nh1816 Verzekeringen

Nh1816 kiest voor verdere groei aan de Dorpsstraat in Oudkarspel

In 2018 heeft Nh1816 30.000 m² grond van achterbuurman PontMeyer (het voormalige Eecen) aangekocht. Nh1816 kiest als landelijke verzekeraar voor verdere groei dicht bij haar eigen DNA en dat van haar samenwerkende adviseurs, namelijk aan de Dorpsstraat in Oudkarspel.

Bouwupdate juni 2024

De leien dakpannen, eikenhoutenconstructie, het stukwerk en wanden bekleed met mos, door de samenhang ademt het nieuwe pand volop sfeer uit. Dat laten ook de recente foto’s zien. De ruim 7 kilometer kitwerk is klaar en de laatste hand aan de inrichting wordt gelegd. De verhuizing is in volle gang. Vrijdag 19 juli beleven de medewerkers van Nh1816 hun eerste werkdag op de ‘campus’. Met voorzieningen als een auditorium, restaurant en sportschool ademt het pand een campusgevoel uit. Een aangename plek om te werken en te ontspannen. De officiële opening van het pand vieren we vrijdag 20 september. Genodigden hebben daarvoor inmiddels de save the date ontvangen. Nieuwsgierig naar het pand? Zaterdag 21 september houden we een open dag.

directie nh1816 in hoogwerker hoogste punt

Hoogste punt

Mijlpaal

Het hoogste punt is bereikt! Ter ere van deze mijlpaal is maandag 23 januari 2023 de vlag gehesen. De directie van Nh1816 en de bouwers hebben dit speciale moment samen gevierd op de bouwplaats. De 70 dakspanten zijn geleverd en er is begonnen met plaatsen. Waarmee het hoogste punt van het gebouw nu bereikt is.

“De bouw gaat lekker, het is gelukkig een zachte winter.” vertelt directeur Cas Verhage. “Maar het is het wachten waard. De contouren van het pand worden nu goed zichtbaar. De dakspanten, die nu geplaatst worden, zijn gemaakt van Frans eiken. Ons eiken is uit hetzelfde bos als voor de restauratie van de Notre Dame in Parijs. Een topproduct dus!”

 Bekijk hieronder de eerste paal ceremonie terug.
 

directie nh1816 in heikraan tijdens eerste paal ceremonie

Eerste paal

Ceremonie

Na jaren voorbereiding was het op 11 februari 2022 dan eindelijk zover. De bouw van ons nieuwe kantoorpand is goed voorbereid en ondanks enkele hobbels, waaronder het gebrek aan voldoende energie, hebben we vrijdag 11 februari 2022 officieel de eerste paal geslagen!

“De groei die wij meemaken is prachtig, echter in het huidige pand hebben wij de grenzen bereikt,” vertelt directievoorzitter Lex Verëll, “maar gelukkig konden wij overgaan tot aankoop van de grond van onze achterbuurman PontMeyer. Met de aankoop van het perceel kunnen wij onze wens voor nieuwe huisvesting vervullen en aan de Dorpsstraat in Oudkarspel blijven."

 

Animatiefilm nieuwbouw

Bekijk de animatiefilm van het nieuwbouwproject. Disclaimer: de animatiefilm betreft een artist impression. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Historie

“De cirkel is rond”, zegt Verëll trots. “We zijn weer terug op de plek waar het ruim tweehonderd jaar geleden allemaal begon’’. In 1816 richtte Cornelis Jansz Eecen een houthandel op in Oudkarspel. De eigenaar startte in dat jaar ook met Onderlinge Brandwaarborg, op dezelfde plek als waar de verzekeraar nu nog steeds werkt. Ook de houthandel zit nog op dezelfde plek, weliswaar onder een andere naam.

Brug

Een historisch bruggetje fungeert nu nog als scheidslijn tussen de grond van Nh1816 en de nieuwbouw; straks vormt het de toegang naar het nieuw te bouwen kantoor. Een brug naar de toekomst.

DNA

Tegenwoordig opereert Nh1816 landelijk, via lokale adviseurs, en heeft zij ca. 500.000 verzekerden en ruim 2 miljoen polissen in de boeken.

Monument

De ’boerderij’, zoals het oudste deel van het huidige kantoor wordt genoemd, blijft als enige behouden. Het heeft monumentenstatus. De rest van het kantoorgebouw gaat tegen de vlakte. ,,Dat geven we terug aan Oudkarspel. Er kan bijvoorbeeld woningbouw komen, om de Dorpsstraat weer in ere te herstellen’’, zegt Verëll.

Timelapse nieuwbouw Nh1816

plattegrond nh1816 nieuwbouw

Planning &

Plattegrond

Sinds 2018 is een inspirerend traject gestart onder begeleiding van Studio Piet Boon voor het ontwerp van een nieuw kantoorgebouw op de gekozen locatie. Daarbij is door Delva een passend landschap getekend, dat de unieke stijl van het pand versterkt en rekening houdt met het omringende landschap inclusief voldoende parkeerplekken op eigen terrein.

Vlak voor de zomer 2020 is de vergunningsaanvraag bij de gemeente ingediend en hebben we in oktober 2020 de definitieve vergunning verkregen. De uitwerking van de bouwplannen heeft duidelijk zijn tijd nodig gehad. De planning voor ingebruikname staat nu op juni 2024.

Veelgestelde vragen

Heeft u nog meer vragen?

Gebruik onderstaand formulier of stuur een e-mail naar info@nh1816.nl.

Naar boven