man met autoverzekering zit in auto

Autoschade? Nh1816 neemt deel aan Directe Schadeafhandeling

2 juli 2021

Vanaf 1 juli 2021 starten verzekeraars met de Directe Schadeafhandeling bij schade aan WA-verzekerde particuliere personenauto’s. Ook Nh1816 Verzekeringen. Bij autoschade door andermans toedoen was je voorheen aangewezen op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Vanaf 1 juli 2021 is het ook mogelijk om de schade door de eigen verzekeraar af te laten handelen. Snel en verzekerd van kwaliteit.

Financieel adviseur blijft het eerste aanspreekpunt

De lokale verzekeringsadviseur ontzorgt verzekerden door te bepalen wat voor zijn klant de beste manier is om schade zo snel mogelijk af te handelen: bij de verzekeraar van de tegenpartij óf bij de eigen verzekeraar (Nh1816). Die keuze heeft geen invloed op de Nh1816 Autoverzekering van de verzekerde.

Wanneer is Directe Schadeafhandeling van toepassing?

  • Bij een botsing van een personenauto, voor particulier gebruik, met een ander motorrijtuig;
  • Wanneer de bestuurder van het andere motorrijtuig geheel of gedeeltelijk aansprakelijk is voor de botsing;
  • Zowel de personenauto als het andere motorrijtuig moet zijn voorzien van een Nederlands kenteken geregistreerd bij RDW.

Voordelen Directe Schadeafhandeling via Nh1816

Het doel van Directe Schadeafhandeling is om autoschades sneller, eenvoudiger en klantgerichter af te handelen. Een aantal voordelen op een rij:

  • De verzekerde en zijn/haar adviseur hoeven niet meer in gesprek te gaan met de aansprakelijke partij. Maar de verzekerde behoudt dit recht wel;
  • De schade wordt sneller en eenvoudiger in behandeling genomen;
  • Wij verwijzen direct door naar een aangesloten schadehersteller;
  • Via de eigen adviseur hebben wij nauwer contact met verzekerden. We werken aan een hoge klanttevredenheid en een snel afhandelingsproces.

Kijk voor meer informatie op nh1816.nl/verzekeringen/wa-direct

Naar boven