'Nh1816 is Beste aanbieder Particuliere Schade 2023’

Nh1816 is de Beste particuliere schadeverzekeraar 2023

3 oktober 2023

‘Beste aanbieder Particulier Schade 2023’, zo mogen wij ons een jaar lang noemen. Het is de uitkomst van het Performance Onderzoek 2023 dat Atentikmarketing in opdracht van Bureau DFO afgelopen zomer deed. Deze enorme waardering maakt ons naast de Beste aanbieder Schade 2023 voor de vijftiende keer de beste particuliere schadeverzekeraar. En daar zijn we best een beetje trots op!  

Performanceonderzoek 2023 

Hoe presteren verzekeraars in hun productmarkt? Die vraag staat centraal in het Performanceonderzoek 2023. Na 3300 beoordelingen is Nh1816 binnen de categorie particulier uitgeroepen tot winnaar. Claimafhandeling, acceptatiebeleid, gemak van de processen en de telefonische bereikbaarheid: het zijn de aspecten waar financieel adviseurs het meeste belang aan hechten bij particuliere schadeverzekeraars. Zo blijkt uit het onderzoek. Met cijfers als een 9 voor claimafhandeling, een 9,2 voor telefonische bereikbaarheid en een 9,1 voor het gemak van de processen maken wij volgens de respondenten het verschil. Net als de digitale ondersteuning, daarvoor geven adviseurs ons een 9,2. Hiervoor scoren wij de hoogste rapportcijfers.  

Klanttevredenheid  

De zogenoemde Net Promoter Score (NPS) is een veelgebruikte methode voor het meten van de klanttevredenheid. De gemiddelde NPS van Particuliere Schadeverzekeringen is 33. Adviseurs waarderen ons met maar liefst 88.

Succesfactor

‘Adviseurs doen graag zaken met partners van wie ze de producten en processen maar ook de mensen goed kennen’, blijkt uit de resultaten van DFO. Rémon Chattellon, directeur Nh1816: ‘En precies dat, is waar wij voor staan. Persoonlijk en klantgericht blijven dankzij innovatieve oplossingen. Het is hoe onze dienstverlening er in Oudkarspel uitziet én wat we faciliteren voor de adviseurs. Want slimme digitale processen maken tijd vrij voor het persoonlijke gesprek. Wij zijn ervan overtuigd dat daarin de succesfactor schuilt. Mensen doen zaken met mensen. Verzekeren gaat over vertrouwen. Daarvoor moet je elkaar leren kennen. Het is belangrijk dat adviseurs en hun verzekerden de ruimte voelen om het gesprek met elkaar te hebben.’  

Wederom de beste 

In lijn met de jaarlijkse Adfiz prestatieonderzoeken maakt deze waardering ons voor de vijftiende keer de beste particuliere schadeverzekeraar. Janwillem Swart, sr. manager commercie bij Nh1816: ‘Je bent zo goed als de laatste waardering maar dat is natuurlijk iets om trots op te zijn. We doen gewoon wat we beloven. Dat we ons weer de beste mogen noemen, is een erkenning dat onze eigenzinnige filosofie staat als een huis. Wij kiezen sec voor particuliere schades en vol voor de adviseur omdat wij geloven dat je alleen goed verzekerd bent als je daarvoor naar je lokale adviseur gaat. Want hij of zij kent je. Professional als adviseur en persoonlijk, bijvoorbeeld langs het voetbalveld of als vrijwilliger. Het goede bewaren in een veranderende wereld, noemen we dat. Samen zijn wij betrokken voor dat geruste gevoel voor onze verzekerden. En dat wordt gewaardeerd. Al vijftien keer!’  

Gefeliciteerd 

Tot slot feliciteren we AnsvarIdéa met de tweede en Klaverblad met de derde plek. En natuurlijk ook de andere winnaars in de productmarkten: ING (hypotheken), TAF (Inkomen/AOV), OAK (Lijfrente), Scildon (ORV) en Nationale Nederlanden (Zakelijk Schade).  

Op de foto: Michel van Dam (Atentikmarketing), Lex Verëll, Rémon Chattellon en Janwillem Swart (Nh1816) 

  

Naar boven