boomverhuizing pand nh1816

Nh1816 verhuist 27.000 kilo zware plataan

15 februari 2024

‘De grond is goed hier’

Nh1816, geworteld in Oudkarspel én in het financiële advieslandschap, staat aan de vooravond van een historische gebeurtenis. Na ruim tweehonderd jaar wortelen en groeien vanuit de Dorpsstraat, is een volgende fase in de bouw van het nieuwe pand aangebroken. Daarvoor is uitgerekend op Valentijnsdag de plataan, een geschenk in 1991 van local hero's voor het 175-jarig jubileum destijds, alvast verhuisd naar de tuin om het nieuwe pand.

Bron: Streekstad Centraal

Plataan

De plataan is van grote symbolische waarde voor Nh1816. Rémon Chattellon (CFO) en projectleider van de nieuwbouw: “Wij zijn lokaal geworteld en kiezen vanuit ons lokale karakter uitsluitend voor de samenwerking met de lokale adviseur. Of zoals wij zeggen: local hero's. De plataan staat symbool voor onze lokale wortels en onze warme relatie met de local hero's. Dat de gemeente voor uitgerekend Valentijnsdag de tijdelijke wegafsluiting van de Dorpsstraat verleende voor de verhuizing van de boom, maakt het verhaal van de boom nog mooier.” 

Verhuizing 

In juni verhuist Nh1816 Verzekeringen naar het nieuwe pand dat ontworpen is door Studio Piet Boon en in de polder schuin achter het huidige pand in aanbouw is. Waar in het nieuwe pand vakmensen drukdoende zijn met de afwerking, is om het pand begonnen met de aanleg van de tuin. Voor de aanleg worden duurzame keuzes gemaakt en bestaande beplanting hergebruikt. De plataan, met de grote symbolische waarde, heeft daar nu een prominente plek. 

Goede grond 

De verhuizing van de 27.000 kilo wegende plataan ziet Rémon als een groots moment in aanloop naar de verhuizing. “Sinds 1816 zijn wij geworteld in Oudkarspel. Nu wij uit het huidige pand groeien, zou een meer bereikbare locatie in bijvoorbeeld Alkmaar of Haarlem misschien een logische keuze zijn. Voor ons is de Dorpsstraat in Oudkarspel juist dé A1-locatie. Het klopt met wie we zijn en waar we voor staan. Onze verzekeringen bieden wij uitsluitend aan via lokale verzekeringsadviseurs, gevestigd door heel Nederland. Ook zij zijn lokaal sterk geworteld. Vol vertrouwen groeien wij vanuit onze geboortegrond verder. De grond is goed hier!” 

Logo 

Naast de plataan verhuist op een later moment ook het levensgrote logo dat bij de ingang van het huidige pand staat, mee. Rémon: “Nog zo'n geweldig geschenk van onze local hero's voor een ander jubileum, ons tweehonderdjarig bestaan. Het logo krijgt bij het nieuwe pand natuurlijk ook een opvallende plek.” 

Woningen 

Op termijn wordt het grootste deel van het huidige pand van Nh1816 gesloopt. De beschikbare grond wordt aangeboden voor woningbouw zodat de lintbebouwing aan de Dorpsstraat in ere blijft. De historische boerderij is een rijksmonument en blijft met de omliggende tuin behouden. De toekomstige bestemming van de boerderij is nog onbekend.   

Feestelijke opening 

Aan de Dorpsstraat in Oudkarspel is het nu nog een komen en gaan van bouwlieden en hoveniers. Na de zomervakantie ziet dat er compleet anders uit. Dan is de verhuizing een feit en wordt het pand feestelijk geopend. Een feest dat Nh1816 samen wil vieren met de medewerkers, buurtbewoners, branchegenoten en natuurlijk de local hero's. 

Naar boven