nh1816 logo buiten pand

Nh1816 Verzekeringen verkoopt levenportefeuille

18 januari 2024

Nh1816 Verzekeringen (Nh1816) heeft met Onderlinge ‘s-Gravenhage (OG) overeenstemming bereikt over de verkoop van haar levenportefeuille. Het gaat om 11.600 uitvaartverzekeringen, ongeveer 0,3% van de totale verzekeringsportefeuille.

In 2017 besluit Nh1816 te stoppen met het aanbieden van nieuwe uitvaartverzekeringen. De opgebouwde portefeuille van 11.600 uitvaartverzekeringen met een premievolume van 1,6 mln blijft vanaf dat moment bij Nh1816 in beheer. Nh1816, mede groot geworden door duidelijke keuzes, kiest voor alleen particuliere schadeverzekeringen via het intermediair. Uitvaartverzekeringen passen hier onvoldoende bij en daarom is het moment gekomen om de levenportefeuille over te dragen. In OG is de ideale partij gevonden om de verzekeringen voort te zetten in samenwerking met de financieel adviseurs. Zodoende blijft het hoge niveau van dienstverlening en klanttevredenheid behouden.

“Nh1816 richt zich alleen nog op de particuliere schadeportefeuille waarin we inmiddels dankzij 900 samenwerkende adviseurs en 580.000 verzekerden een premiestand van € 532 mln hebben bereikt. Een strategie en samenwerking die ons uitstekend past en waar we ons de komende jaren vol voor blijven inzetten”, aldus Rémon Chattellon, CFRO bij Nh1816 Verzekeringen. “Deze strategische keuze stelt ons in staat om nog meer focus aan te brengen op het perfectioneren van ons aanbod en de ondersteuning van het intermediair. Na zorgvuldige afweging hebben we OG geselecteerd als de beste partij om onze levenportefeuille over te nemen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze verzekerden in goede handen zullen zijn bij OG.”

Réseva Engelaer, financieel directeur Onderlinge ’s-Gravenhage: ‘Wij verwelkomen de klanten van Nh1816 graag als lid bij OG. Ons onderlinge gedachtengoed sluit mooi aan op de coöperatieve gedachte van Nh1816. Deze stap past in de strategie van OG. Wij bieden individuele levensverzekeringen en producten en diensten op het gebied van wonen, werk en welzijn voor mensen in de tweede levensfase (50+). Daarnaast bouwen wij onze portefeuille uit door middel van overnames.´

De overdracht vindt plaats onder voorbehoud van instemming door De Nederlandsche Bank. De klanten met een uitvaartpolis bij Nh1816 ontvangen een brief over het voornemen tot overdracht, zodra opdracht hiervoor is ontvangen vanuit De Nederlandsche Bank.

Naar boven