Nieuwe maatschappelijk partner; Nederlands Openluchtmuseum

12 mei 2021

Stichting Goede Doelen Nh1816 draagt sinds dit voorjaar bij aan het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Het museum vertelt de geschiedenis van het dagelijks leven in Nederland van 1600 tot nu. In het museum ervaar je als bezoeker het verleden en worden al je zintuigen geprikkeld.

 

Cas Verhage, voorzitter Stichting Goede Doelen Nh1816:”Verzekeren van huis en haard doen wij al sinds 1816. Veel van de historische gebouwen die in het museum zichtbaar zijn komen uit een tijd waarin wij ze al op hun oorspronkelijke locatie verzekerden. Al wandelend langs de oude boerderijen en huizen in het Openluchtmuseum komen de verhalen van hun bewoners tot leven. Verhalen over ontwikkelingen door de jaren heen die we moeten blijven vertellen.”

 

In 2021 viert het Nederlands Openluchtmuseum dat de tram 25 jaar in het museum rijdt. Nh1816 steunt het museum bij de viering van het tramjubileum. Zo is er in de Tramremise een nieuwe presentatie te zien. Naast negen nieuwe wandpanelen zijn er nu ook voorwerpen en films te zien, met een industrieel uiterlijk helemaal passend bij de sfeer van de Tramremise. Kinderen kunnen een selfie maken als tramconducteur en zelf een tramsimulator besturen. In een speciale jubileumkrant zijn onder meer achtergrondverhalen en leuke anekdotes te lezen over 25 jaar tram in het Openluchtmuseum. Een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum is niet compleet zonder een ritje in een van de vele historische trams die het museum rijk is.

 

In de periode 2021 tot en met 2023 gaan Stichting Goede Doelen Nh1816 en het Nederlands Openluchtmuseum een samenwerking aan. Stichting Goede Doelen Nh1816 draagt in deze periode bij aan diverse projecten van het Openluchtmuseum Arnhem, zoals het tramjubileum.

 

Teus Eenkhoorn, directeur Nederlands Openluchtmuseum: "We zijn een laagdrempelig museum. Voor iedereen. Ook letterlijk. De hond mag mee, het museum is rolstoeltoegankelijk en aan bezoekers met een auditieve of visuele beperking is gedacht. In dit museum ruik, voel, proef en ervaar je het Nederland van vroeger. Zo komt de geschiedenis heel dichtbij.”

 

Door de levendige en interactieve manier van presenteren maakt het museum de geschiedenis toegankelijk voor een groot en breed publiek. Dat maakt het museum een aantrekkelijke bestemming voor een leuk dagje uit.

Naar boven