landkaart met punaise op tel aviv

Reis naar Israël annuleren of afbreken

10 oktober 2023

Op vakantie zijn in Israël of een trip naar bijvoorbeeld Tel Aviv of Eilat in het vooruitzicht hebben? Nu er fikse onlusten en oorlog heersen krijgen wij vragen over de reis naar Israël annuleren of afbreken. Hoe zit dat met de verzekering? We leggen het uit.  

Vakantie Israël annuleren 

Een reis naar Israël in het vooruitzicht? De huidige situatie is allesbehalve het ingrediënt voor een ontspannen vakantie. ‘Hamas heeft Israël aangevallen vanuit Gaza. Naast regelmatige raketaanvallen wordt in en rondom Gaza momenteel gevochten tussen Hamas en het Israëlische leger', schrijft het Ministerie van Buitenlandse Zaken op haar website. Alle reden om de reis naar Israël te annuleren. Wat vergoedt de Nh1816 reisverzekering?  

Code oranje en rood 

Op dit moment geldt een negatief reisadvies voor Israël (code oranje en rood). De Nh1816 reisverzekering met de module annuleringsdekking vergoedt, tenzij anders op het polisblad staat, de annuleringskosten tot maximaal € 1500,- per verzekerde per reis bij annuleren wegens een negatief reisadvies. Hierbij geldt dat op het moment van boeken nog geen negatief reisadvies van toepassing was.  

Vakantie Israël afbreken  

Nederlandse toeristen die vastzitten in Israël en weg willen, Nu.nl opent er deze ochtend vroeg mee. In het artikel lezen we dat een toerist is weggevlogen naar Egypte en daar nu verblijft. Een andere Nederlandse toerist heeft een businessclass ticket geboekt voor aanstaande donderdag, in de hoop dat het vliegtuig vertrekt en ze veilig terugkeert. 

Noodnummer bellen  

Toeristen die nu in Israël zijn, adviseren wij contact op te nemen met de reisorganisatie of touroperator. Als zij niets doen, neem dan contact op met de  Nh1816 Hulpdienst via telefoonnummer 088-112 1816.  

Terugreis vergoed 

Voor toeristen die de vakantie wegens het negatieve reisadvies (en de onveiligheid) afbreken en de Nh1816 reisverzekering met annuleringdekking hebben afgesloten, betalen wij onverplicht de terugreis. Een vergoeding voor niet gebruikte vakantiedagen en bijvoorbeeld schade aan bagage als gevolg van een gewapend conflict, is niet verzekerd. 

Omliggende landen

Naast de vakantie naar Israël annuleren of afbreken, krijgen wij ook vragen over het annuleren van reizen naar omliggende landen. Hoe zit dat met de verzekering? Er is alleen dekking voor annuleren op het moment dat voor het betreffende land een negatief reisadvies geldt (en op het moment van boeken nog niet).

Hoofdpunten

Dit zijn de belangrijkste hoofdpunten van de Nh1816 reisverzekering voor het annuleren of afbreken van een reis waar een negatief reisadvies geldt en voor het boeken van de reis nog niet. Klik hier voor de volledige voorwaarden.  

Naar boven