man hangt rookmelder op

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

23 juni 2022

Heb jij al rookmelders in huis? Vanaf 1 juli zijn ze vanuit onze overheid verplicht. Wij helpen je graag aan de juiste middelen om brandschade zoveel mogelijk te voorkomen. 

Koop rookmelders met 50% korting

Ben je bij ons verzekerd? Dan ben je ook automatisch lid van de coöperatie Nh1816 en mag je gebruikmaken van ons ledenvoordeel. Per 1 juli bieden wij 50% korting (in plaats van 30%!) op geselecteerde brandpreventiemiddelen in de Nh1816 Preventiewinkel! Vraag snel jouw kortingscode aan.

Let op: door de rookmelderverplichting is het druk en zijn de levertijden helaas langer dan gebruikelijk. 

Op elke woonverdieping

Waar moet je rookmelders precies ophangen? Op iedere etage en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Ook als je in een huurhuis woont. Deze verplichting is vastgelegd in het Bouwbesluit van onze overheid. Nieuwbouw heeft de verplichting al sinds 2003. Lees verder. 

Rookmelders redden levens 

Heb je geen rookmelders en ontstaat er brand in jouw woning? Dan heeft dit vooralsnog geen invloed op de dekking van de Inboedel- en/of Woonhuisverzekering. Maar we benadrukken met klem: rookmelders redden levens! Ze alarmeren jou op tijd zodat je snel de woning kunt verlaten en de brandweer kunt bellen. Kortom: met goed werkende rookmelders maak je jouw thuis nóg veiliger voor jezelf, je partner, gezin en/of huisdieren. 

Naar boven