Schone autoruiten, veilig de weg op

9-10-2019

Met de, tot nu toe, zachte winter krijgen we meer te maken met regen en vocht. Zit er teveel vocht in je auto, dan beslaan de ruiten en vergt het ‘s ochtends het nodige geduld om met volledig schone ruiten de weg op de gaan.

We hebben 5 tips om je autoruiten condensvrij te houden zodat je op tijd en veilig het verkeer in kan.

Tip 1: Gebruik je airco ook in de herfst en de winter

Bij airco denk je snel aan warm weer. Maar in de herfst- en wintermaanden doe je er ook verstandig aan om deze regelmatig te gebruiken. De luchtverplaatsing van de airco zorgt ervoor dat het in je auto droger wordt en  de ruiten sneller condensvrij.

Tip 2: Maak vaker de autoruiten schoon

Vocht hecht zich aan vuil, daarom is het een goed idee om je autoruiten regelmatig schoon te maken. Geef zowel de binnen- als de buitenkant regelmatig een poetsbeurt met speciale glasreiniger. Zijn je ruiten al beslagen? Smeer ze aan de binnenkant eens in met scheerschuim of afwasmiddel en maak de ruit vervolgens met een doek schoon.

Tip 3: Laat geen vochtige spullen in de auto achter

Vochtige kleding of spullen verhogen de luchtvochtigheid in de auto. Neem natte paraplu’s, jassen, zwemkleding mee uit de auto en hang ze in huis te drogen.

Tip 4: Maak gebruik van vochtvreters

Vochtvreters zijn een goede manier om de luchtvochtigheid in de auto te verlagen. Je kunt hiervoor gebruikmaken van standaard vochtvreters uit de winkel. Je kan zelf ook een zakje rijst op het dashboard leggen. Een dichtgeknoopte sok met kattenbakkorrels doet het ook goed als vochtvreter!

Tip 5: Check de auto op vochtproblemen

Mankementen aan de auto kunnen ook vochtproblemen veroorzaken. Controleer daarom de rubbers aan de rand van uw ruiten of portieren op slijtage. Controleer ook de motorruimte van de auto op bladeren of ander vuil. Dit kan de luchttoevoer blokkeren.