claudia de breij en coöperatie nh1816 cheque overhandiging in Carré

Slotactie donatie Stichting Mag Ik Dan Bij Jou in Carré

2 december 2021

Op het podium van Koninklijk Theater Carré sloot de Coöperatie Nh1816 afgelopen zaterdagmiddag de donatie actie ‘Samen Betrokken’ af waarbij ze 150 maatschappelijke initiatieven steunde in coronatijd. De laatste donatie werd in ontvangst genomen door Claudia de Breij voor Stichting Mag Ik Dan Bij Jou na afloop van haar voorstelling ‘Hier ben ik".

In mei 2020 kwam de coöperatie in actie samen met haar betrokken financieel adviseurs om mensen te helpen die door het coronavirus en de strenge overheidsmaatregelen in financiële of emotionele nood verkeerden. Door heel Nederland werd hulp geboden aan jong en oud in de vorm van hulpmiddelen, armoedebestrijding en troost.

150 Samen Betrokken initiatieven ondersteund

Dorine van Basten en Ton van Hooft, bestuursleden van de coöperatie, reikten op het podium van Carré de laatste donatie uit aan Claudia de Breij, die beschermvrouwe is van de Stichting Mag ik dan Bij Jou. Hiermee is in totaal € 300.000,- gedoneerd aan 150 lokale goede doelen. 

Met een grote cheque sloten de twee bestuurders de donatie actie waarvoor zij in mei 2020 het startsein gaven. “Een actieperiode heeft een begin en een einde,” blikt Dorine van Basten terug op het afgelopen anderhalve jaar. Ze benadrukt dat de coronatijd een nieuwe moeilijke fase ingaat. “De coöperatie Nh1816 stopt natuurlijk niet met het ondersteunen van lokale initiatieven die opgezet worden om een ander te helpen in moeilijke tijden. Zeker niet nu de wereld om ons heen steeds meer verdeeld raakt en "samen doen en zijn” belangrijker is dan ooit.”

De uitreiking van de cheque was niet toevallig gepland in het Koninklijk Theater Carré. In het publiek zaten hoofdzakelijk leden van de coöperatie Nh1816. Als maatschappelijk partner van Carré reserveerde Nh1816 in 2020 een volledige voorstelling van ’Hier ben ik’ van Claudia de Breij omdat het thema van inclusie aansluit bij het gedachtegoed van de verzekeraar. Ton van Hooft legt uit: “Vorig jaar werd de voorstelling uitgesteld nadat theaters op slot gingen. Ook dit jaar was het spannend of de leden van de coöperatie Nh1816 de voorstelling konden bijwonen.”

Ondanks de beperkende maatregelen kon Koninklijk Theater Carré de deuren toch openen voor de gasten die een kaartje hadden bemachtigd. “Uiteraard hadden we onze bijdrage graag groter gevierd met een volle zaal en staande receptie. We committeren ons aan de corona maatregelen en zijn ondanks de beperkingen blij dat een grote groep van onze leden van de voorstelling van Claudia heeft genoten.“ Aldus Ton van Hooft.

Stichting Mag Ik Dan Bij Jou

De cabaretière zelf was zichtbaar blij verrast met de donatie aan de stichting Mag Ik Dan Bij Jou, vernoemd naar haar bekende liedje. Mag ik dan bij jou werd in 2017 opgericht door de vader van Claudia de Breij die hulp wilde bieden aan gezinnen die met een ziek kind in het Oncologisch Centrum in Utrecht komen. De beschermvrouwe nam de tijd om iets over de stichting te vertellen. “Waar je vaak niet bij stil staat,” zo legde ze uit, “de kosten die sommige gezinnen maken om in het Prinses Máxima bij een doodziek kind te kunnen zijn, lopen soms stevig op. Die gezinnen kunnen een beroep doen op de stichting. Dat kan om reis- en verblijfkosten gaan, maar wat dacht je van gezinnen rond de armoedegrens of zzp’ers die geen werk aan kunnen nemen. Ouders moeten geen kostenafweging hoeven maken om hun zieke kind in het ziekenhuis achter te laten omdat ze geen overnachting kunnen betalen. Jongen,” besluit De Breij dankbaar,” dit geld wordt zo ontzettend goed besteed!”

De helpende hand blijven bieden

Goed besteed waren ook de donaties aan de andere 149 projecten. Van VR brillen voor stressreductie bij zorgpersoneel tot interactie knuffels voor eenzame ouderen en alles wat daar tussen zit. Samen met lokale verzekeringsadviseurs, die naast eigen financiële ondersteuning in veel gevallen zelf vrijwilligerswerk verrichtten, werden veel hartverwarmende en broodnodige ideeën werkelijkheid.  

De helpende hand bieden! Dat is wat deze tijden vragen van de samenleving en dat is precies wat de coöperatie Nh1816, ondanks de met succes afgeronde donatie actie, zal blijven doen in de komende jaren.  

Naar boven