Grote groep kinderen bij NEMO Science Museum

Vijf klassen op schoolreisje naar NEMO Science Museum

1 juli 2022

EIN-DE-LIJK was het zover. Vijf klassen, samen goed voor maar liefst 110 kinderen en twintig begeleiders reisden donderdag 30 juni vanuit Limburg, Zuid-Holland, Noord-Holland en Groningen in bussen en met het openbaar vervoer af naar Amsterdam. Naar NEMO Science Museum. Waar zij genoten van het compleet verzorgd schoolreisje dat zij wonnen. 

Winactie  
‘Hoe ziet jouw huis, school of kantoor van de toekomst eruit. Stel je voor dat we leven in 2040, hoe duurzaam zijn de gebouwen dan? En welke handige gadgets mogen niet ontbreken? Waarmee zijn de gebouwen gebouwd en waar staan ze? Hier op aarde of misschien wel op een andere planeet’. Met deze opdrachten gingen verschillende scholen in Nederland aan de slag. Met hun inzendingen wonnen vijf basisschoolklassen een compleet verzorgd schoolreisje naar NEMO.  

Jurycommentaar 
De jury, Natasha Hoogeboom en Esther Hamstra (NEMO) en Ramona Dekker (Nh1816 Verzekeringen), beoordeelde alle inzendingen en kwam tot vijf winnende klassen. Een van de winnaars kreeg deze beoordeling van de jury: 

De klas heeft goed nagedacht over hun huis van de toekomst en dit in een mooie uitgebreide presentatie en film getoond. Veel ideeën zijn per ruimte genoteerd en de grote onbegrensde fantasie, milieubewustzijn en inclusiviteit van onderdelen voor groot en klein waren onder meer opvallend. We vinden het ook erg leuk dat iedereen heeft deelgenomen en een onderdeel heeft toegelicht. Groep 6 van PCB Ichthus, jullie hebben het ontzettend goed gedaan, bedankt voor jullie inzet. Hopelijk hebben jullie veel plezier beleefd met deze opdracht en komen jullie gezellig vanuit Schoonhoven naar Amsterdam voor een geweldige schoolreis naar NEMO op 30 juni! 

‘Wat een gebouw’ 
De winactie vloeit voort uit de aanstaande tentoonstelling ‘Wat een gebouw’, die vanaf 9 juli te zien is in NEMO Science Museum. Deze familietentoonstelling daagt kinderen uit aan de slag te aan met alle aspecten van het bouwen van huizen. Want daar komt veel bij kijken. Het huis moet stevig zijn, er moet ruimte zijn om het neer te zetten én je moet er fijn kunnen wonen. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de huizen van nu, op de bouwplaats én in de toekomst waarin we beton printen en nieuw bouwmateriaal maken van afval en robots inzetten voor de bouw van diverse gebouwen.   

Samen 
Deze winactie is in lijn met de coöperatieve gedachte van Nh1816 waarin samenwerking bovenaan staat. Vanuit de coöperatie zet Nh1816 zich volop in voor de belangen van betrokkenen bij de coöperatie: de verzekerden, de adviseurs, de verzekeringsmaatschappij en natuurlijk de samenleving. Door samen betrokken te zijn, wil de coöperatie het verschil maken. Zoals door een verzorgd schoolreisje te verzorgen voor basisschoolklassen. 

NEMO  
NEMO Science Museum is, net als ARTIS, Carré, Nationaal Reddingmuseum en Openluchtmuseum Arnhem, een van de maatschappelijk partners van Nh1816. De coöperatie steunt haar maatschappelijk partners, waar leden van de coöperatie in de vorm van ledenvoordelen van profiteren. Bijvoorbeeld voor NEMO. Ook de nieuwste tentoonstelling ontdekken? Bezoek NEMO met korting! Als lid van Nh1816 betaal je slechts € 5,- (in plaats van € 17,50 p.p.) tot en met 30 oktober 2022.

  

Naar boven