collegas van personenschade nh1816

“Wij zijn een soort meewerkende voorvrouwen”

Teamleiders Personenschade

Stefanie Huitema – Lukas (44) en Marit Geesthuijsen (31) zijn sinds 1 januari 2020 teamleiders binnen de afdeling Personenschade bij Nh1816. Beiden zien dat als een mooie uitdaging om zelf door te groeien én hun collega’s te begeleiden en stimuleren. Hoe gaan zij precies te werk in het team Personenschade en hoe vinden zij het om dit te mogen doen bij Nh1816?

‘Pootjes in de klei’

De rol van de teamleiders is nieuw binnen de afdeling Personenschade. Marit en Stefanie hebben als doel om hun functie zo goed mogelijk vorm te geven en tegelijkertijd ‘met hun pootjes in de klei te blijven staan’. “Wij zijn nu een soort meewerkende voorvrouwen!”, zegt Stefanie. “Als personenschadebehandelaars blijven wij schades behandelen. Daarnaast zorgen wij, samen met de manager, voor het reilen en zeilen binnen de afdeling Personenschade. Dat loopt uiteen van het bieden van begeleiding aan onze collega’s tot het oppakken van administratieve taken, zoals verlofaanvragen beoordelen.” Op die manier zijn Marit en Stefanie het aanspreekpunt voor zowel hun collega’s als de Manager Personenschade: de ogen en oren van de afdeling. “Maar we zijn ook nog steeds één van de collega’s”, vult Marit aan.

Nieuwe uitdaging

Marit werkt inmiddels zo’n vier jaar bij Nh1816 als personenschadebehandelaar. Stefanie is in diezelfde rol ruim twintig jaar werkzaam bij Nh1816. Beiden zagen de functie van teamleider als nieuwe uitdaging. “Deze functie biedt een mooie aanvulling op mijn huidige rol”, zegt Stefanie. “Ik vind het een hele mooie mix van dichtbij het vak blijven staan en mezelf uitdagen met een extra takenpakket.” Ook Marit wilde een grotere uitdaging: “Ik zocht nog meer afwisseling in mijn werk, dus de rol van teamleider kwam op het juiste moment op mijn pad!” Samen hebben Marit en Stefanie wekelijks overleg met de Manager Personenschade. En individueel begeleiden ze een eigen team binnen de afdeling Personenschade, waarmee zij regelmatig sparren. “Ik vind het erg belangrijk om het ‘wij-gevoel’ uit te stralen, collega’s te stimuleren en hen daar ook voor te complimenteren of te bedanken”, zegt Stefanie.

Diverse karakters

Het team Personenschade bestaat uit zo’n 24 collega’s; van aankomend personenschadebehandelaars tot seniors. “We hebben allemaal een eigen karakter, wat onze afdeling wel heel divers maakt”, zegt Stefanie. “Maar tegelijkertijd passen we allemaal bij elkaar! We zijn open en sociaal. Daarom denk ik dat nieuwe collega’s zich snel thuis zullen voelen bij ons.” Marit beaamt dit: “De sfeer in de groep is heel goed. We helpen elkaar waar nodig, zijn bereid om aan en van elkaar te leren en er heerst een ‘ons-kent-ons-mentaliteit’. Overigens niet alleen in ons team; dat geldt voor het hele bedrijf.” En naast hard werken, is er ook ruimte voor ontspanning: “We houden wel van een lolletje, af en toe”, zegt Stefanie met een knipoog.

Volop in beweging

Zoals Marit en Stefanie doorgroeien in hun nieuwe rol als teamleider, blijft Nh1816 ook volop in beweging. “We zijn de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Als afdeling, maar ook als bedrijf”, vertelt Stefanie. “Het is fijn dat wij het vertrouwen krijgen om onszelf door te ontwikkelen in onze rol als teamleiders! En om op die manier bij te dragen aan de verdere groei van Nh1816”, vult Marit aan. Stefanie is na ruim twintig jaar nog steeds even enthousiast over Nh1816: “Het is een prachtig bedrijf. Ik vergelijk het een beetje met mijn woonplaats Schagen. Deze plaats heeft stadsrechten, maar de mentaliteit is echt dorps. Dat is bij Nh1816 ook zo: we zijn middelgroot, maar blijven herkenbaar en persoonlijk.” Marit bevestigt dit met een lach: “En daarom ga ik iedere dag weer met evenveel plezier naar mijn werk!”

 
Naar boven