KNGF geleidenhond in Koninkijk Theater Carré

KNGF & Nh1816

Waarom ondersteuning vanuit Stichting Goede Doelen Nh1816

Het opleiden van deze bijzondere honden kost veel geld. Gelukkig wordt KNGF hierbij gesteund door particulieren en organisaties zoals Stichting Goede Doelen Nh1816.

Autismegeleidehond

Dankzij de bijdragen van deze stichting in de afgelopen jaren konden zij meerdere gezinnen blij maken met een autismegeleidehond. Deze honden zijn getraind om 3 tot 7-jarige kinderen met autisme buitenshuis te begeleiden. Doordat deze kinderen vaak wegrennen op straat of angstig zijn voor nieuwe situaties, komen sommige gezinnen amper de deur uit. Door het kind met een tuigje aan de autismegeleidehond te koppelen, is wegrennen (‘uitbreken’) niet meer mogelijk. Na een tijdje verdwijnt dit gedrag meestal en krijgt het hele gezin meer bewegingsvrijheid. Bovendien heeft de hond vaak een positieve invloed op het gedrag van het kind. Zoals de vader van Thijs (6) zegt: ‘Vroeger stond Thijs vaak knorrig op, nu gaat hij stralend naar beneden om zijn autismegeleidehond Céline te begroeten. Céline geeft Thijs steun op momenten die voor hem moeilijk zijn. Dankzij haar kan hij nieuwe situaties beter aan. Zijn wereld is groter geworden.’

Een geleidehond: een vriendschap die ergens toe leidt

KNGF Geleidehonden leidt sinds 1935 geleidehonden op voor blinde en zeer slechtziende mensen. Dankzij deze hond kunnen ze zelfstandig over straat, zonder altijd afhankelijk te zijn van anderen.

Zoals Melanie van Egmond (25) zegt: ‘Met mijn geleidehond Wylou ga ik overal naar toe, met haar gaat alles makkelijker en sneller.’ Wie dit eenmaal heeft ervaren, wil nooit meer zonder geleidehond. Inmiddels hebben wij onze dienstverlening uitgebreid met autismegeleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden voor (oud-)geüniformeerden met een posttraumatische stressstoornis.

Een professioneel opgeleide hond maakt mensen met een beperking veel zelfstandiger en mobieler. Bovendien is de hond een trouwe kameraad, die met groot plezier voor zijn baas werkt. Wij stellen onze honden kosteloos ter beschikking aan onze cliënten.

Kenneldak

Stichting Goede Doelen Nh1816 voelt zich zeer betrokken bij KNGF geleidehonden en heeft door de jaren heen al vijf verschillende projecten mede mogelijk gemaakt.

Het laatste project is in 2017 in gebruik genomen, namelijk de gerenoveerde kennel van KNGF met zonnepanelen op het dak van de kennel.  De afgelopen 5 jaar is € 75.000,- gegeven aan 5 verschillende projecten.

Naar boven