stichting Leerorkest speelt op blaasinstrumenten

Leerorkest & Nh1816

Leersorkest Instrumentendepot

Op de viering in Carré dinsdagavond 4 oktober 2016 maakte de Stichting Goede Doelen Nh1816 de steun aan het Instrumentendepot Leerorkest bekend. Dankzij de geldsom ter hoogte van € 250.000 zijn de huisvestingskosten van het Instrumentendepot zo goed als gedekt voor een periode van vijf jaar.

Muziek heeft kinderen zoveel te bieden, daarom onderschrijft Nh1816 van harte de doelstellingen van het Leerorkest. Ieder kind zou de kans moeten krijgen om te ontdekken hoe leuk en magisch het is om een instrument te bespelen en samen muziek te maken. Het doel van het Instrumentendepot is om Leerorkesten op scholen, wijktalentorkesten en soortgelijke (sociale) muziekonderwijs-initiatieven in heel Nederland van muziekinstrumenten te voorzien. 

Stichting Instrumentendepot Leerorkest, die alle instrumenten beheert en uitleent als een soort instrument-o-theek, realiseert alle activiteiten vooralsnog zonder overheidssteun, maar met hulp van fondsen, stichtingen, particulieren en bedrijfsleven. De bijdrage van Nh1816 is dan ook een belangrijke steunpilaar voor de continuïteit van de activiteiten. Samen met deze donateurs heeft de Stichting Goede Doelen in 2018 het nieuwe Rijdend Intrumenten Atelier mogelijk gemaakt! Deze bus gaat in heel Nederland instrumenten uitleveren en onderhouden op locatie.

Maxima geeft startsein voor tournee Rijdend Atelier

Op donderdag 21 juni heeft Koningin Maxima een bezoek gebracht in Hoogeveen aan het nieuwe Rijdend Atelier van het Instrumentendepot Leerorkest. Waar zij het startsein heeft gegeven voor de tournee van het mobiele muziekinstrumentenatelier langs scholen en muziekonderwijsinstellingen om workshops te geven over het onderhoud van instrumenten of een betaalbare uitleenservice van muziekinstrumenten aan te bieden.

Maxima is erevoorzitter van de stichting “Meer muziek in de klas’ en is daarom getuige van de ondertekening van het Muziekakkoord Drenthe. Hierin staat vastgelegd dat er gezorgd wordt voor meer en beter muziekonderwijs op basisscholen in de provincie Drenthe.

De kinderen van de Tamboer in Hoogeveen hebben laten zien aan de koningin wat zij inmiddels al allemaal geleerd hebben.

Mede dankzij de donatie van Stichting Goede Doelen Nh1816 is de realisatie, door het Instrumentendepot Leerorkest, van het Rijdend Atelier mogelijk gemaakt.

Naar boven