Buitenkant van Koninklijk Theater Carré

Waarom ondersteuning vanuit Stichting Goede Doelen Nh1816

Stichting Goede Doelen Nh1816 is sinds 2015 maatschappelijk partner van Koninklijk Theater Carré. In dat jaar deed de stichting een donatie aan het Carré Fonds waarmee een langgekoesterde wens in vervulling ging: de verbetering van de geluidsinstallatie.

Vanuit de stichting dragen we graag bij aan de continuïteit van Carré als monumentaal theater en aan de ontwikkeling van talent in het bijzonder. Na de donatie aan de geluidsinstallatie heeft de stichting bijgedragen aan verschillende verbeteringen t.b.v. het gebouw en de totale theaterbeleving.

Binnenkant van Carré

Livestreaming

Dankzij het Carré Fonds en de steun van Stichting Goede Doelen Nh1816 is livestreaming van voorstellingen vanuit Koninklijk Theater Carré mogelijk. Een welkome ontwikkeling. Het uitdragen van cultuur aan jong en oud gaat niet alleen om de plek ín het theater. Het mag iedere hoek in Nederland bereiken. Dat kan dankzij live streaming.

Ondernemerschap: wat kan wél?

In het voorjaar van 2020 stonden we in Nederland stil vanwege het coronavirus. Ook Carré moest noodgedwongen haar deuren sluiten. Een zwarte periode, ook voor de theaterliefhebber. In de zomer van 2020 mag het theater de deuren openen voor haar gasten, maar uitzicht op een volle zaal is er nog lang niet. Naast de moeilijke uitdagingen toont Carré ook ondernemerschap. Wat kan er nog wel?

Livestreamen van theatervoorstellingen

Een nieuwe ontwikkeling voor Carré is de online totaalbeleving: livestreaming. Onder begeleiding van een host, comfortabel vanuit huis en toch het gevoel exclusief aanwezig te zijn. Het vernieuwende en duurzame idee vergt een investering, die Nh1816 graag ondersteunt. In het weekend van 4 juli 2020 vonden de eerste succesvolle livestreams plaats tijdens S A M E N bij Freek de Jonge - Asociale afstand.

Steun van Stichting Goede Doelen Nh1816

Stichting Goede Doelen Nh1816 heeft mogelijk gemaakt dat Carré kan investeren in apparatuur, software en training van Carré theatertechnici voor livestreaming. Hiermee kon het theater in de periode waarin de zaalcapaciteit door de coronamaatregelen zeer beperkt was toch een theaterbeleving bieden en extra inkomsten genereren. Ook kan Carré op de zakelijke markt het aanbod verruimen en hiermee aanvullende inkomsten genereren op langere termijn.

 

“Het uitdragen van cultuur aan jong en oud gaat niet alleen om de plek ín het theater. Het mag iedere hoek in Nederland bereiken. Dat kan dankzij live streaming. Daarnaast biedt het Livestream project nieuwe inzichten en leerervaringen aan alle betrokken. Dit past bij Nh1816 als coöperatieve verzekeraar die zich onder meer onderscheidt in vinden van innovatieve oplossingen en maatschappelijke betrokkenheid. Wij wensen Carré heel veel succes.”

Dorine van Basten
Bestuurslid Stichting Goede Doelen Nh816

het nieuwe dak van carré

Nieuw en duurzaam dak

Op de dag van de duurzaamheid voltooide Koninklijk Theater Carré in september 2019 de grootschalige renovatie van het koepeldak. 

Bijdrage Stichting Goede Doelen Nh1816

Met een donatie aan het Carré Fonds heeft de goede doelen stichting van Nh1816 een substantiële bijdrage geleverd aan de complete vernieuwing en verduurzaming van het karakteristieke dak van Carré. Een blikvanger voor de skyline aan de Amstel.

Gloednieuwe dakbedekking

Met de renovatie van het dak heeft Koninklijk Theater Carré drie belangrijke doelen gerealiseerd. Het dak is teruggebracht in de oorspronkelijke staat en voor de theater- en horecaexploitatie in de nok zijn de faciliteiten verbeterd. Met de nieuwe zinken dakbedekking, die ruim 60 jaar mee gaat, is bovendien een enorme verduurzamingsslag geslagen.

bestuur stichting goede doelen op het nieuwe dak van Carré

’Met het markante nieuwe dak van Carré kan La Grande Dame aan de Amstel floreren voor de komende zestig jaar. Wij zijn trots dat het koepeldak duurzaam en in originele staat is teruggebracht mede dankzij steun van Nh1816.’’

René Hooft Graafland
Voorzitter Carré Fonds

foyer in koninklijk theater carré

Carré Atelier - In de Nok

Op 7 november 2016 is de nieuwe foyer In de Nok officieel geopend. De inrichting is gemoderniseerd, maar het voor Carré zo kenmerkende spantendak is bewaard gebleven.  De verbouwing is mede mogelijk gemaakt door Stichting Goede Doelen Nh1816. De foyer bevindt zich op de bovenste verdieping en biedt een prachtig uitzicht over de stad. De ruimte wordt behalve als foyer, op voorstellingsavonden ook als restaurant gebruikt. De vide, die tegenwoordig door het leven gaat als het Carré Atelier, is zover mogelijk ingericht om voortaan als permanente ruimte voor kennisoverdracht en talentontwikkeling te opereren. Daarnaast is de ruimte voor relaties af te huren als speciale plek voor een vergadering, (zakelijke) bijeenkomst of borrel.

Hein Aanstoot, oud-bestuurslid Stichting Goede Doelen

"Als stichting gelieerd aan de coöperatieve particuliere verzekeraar Nh1816 hebben wij uit maatschappelijke betrokkenheid al veel mooie projecten mogelijk gemaakt, maar deze samenwerking met Carré beschouw ik als heel bijzonder. Vanuit de stichting dragen we graag bij aan de continuïteitsborging van Carré en talentontwikkeling in het bijzonder".​

Hein Aanstoot,
Voormalig voorzitter SGD Nh1816

Binnenkant van Koninklijk Theater Carré

Geluidskwaliteit

Het is een onzichtbare en tegelijk cruciale succesfactor in het theater: de geluidskwaliteit. En Carré is er trots op dat ze een nieuw, op maat gemaakt systeem hebben gekregen dat zorgt voor een nog fijner afgestemde geluidservaring.

De nieuwe geluidsinstallatie voegt zich naar elke type voorstelling, zowel in de piste van Carré als op het podium. De geluidstechnici kunnen hiermee de kwaliteit van het geluid verhogen. Het publiek krijgt altijd het geluid dat perfect past bij het programma. Of dat nou een uitbundige show is, een concert waarbij alle registers open gaan of een cabaretvoorstelling met breekbare momenten. Daarbij kan de installatie door middel van een railsysteem eenvoudig worden verplaatst en hierdoor kan het toneelgebruik flexibeler worden ingevuld. Het systeem is inzetbaar bij zowel langer lopende programma’s als voorstellingen die een avond of een middag in Carré staan en zorgt voor een constant hoog niveau op de diverse toneeldelen.

Wij zijn er trots op dat Carré beschikt over het neusje van de zalm op het gebied van geluid. Mede mogelijk gemaakt door: Stichting Goede Doelen Nh1816.

Madeleine van der Zwaan voor Koninklijk Theater Carré

“Als theater zijn wij voortdurend bezig om nieuwe mogelijkheden te bieden aan toekomstig toptalent. Met deze bijdrage kunnen wij de flexibiliteit van de zaal en de geluidskwaliteit vergroten en daarmee nog meer mensen van ons mooie Theater laten genieten.”

Madeleine van der Zwaan,
directeur van Koninklijk Theater Carré

Naar boven