Infographic Wintersport Nh1816 mobiel

Wintersport: welke verzekeringen heb je nodig?

Bestaat er zoiets als een complete wintersportverzekering? Onderweg naar en tijdens je wintersport loop je namelijk een aantal risico’s. Van autopech tot een skiongeluk. Check de risico's en ontdek de oplossing van Nh1816. Alles voor een onbezorgde wintersport in 1 verzekeringspakket. 


1. Autopech

Autopech! Gelukkig heb je een autoverzekering met de aanvullende dekking pechhulp. Vervangend vervoer is onderweg.

Bij de autoverzekering kun je kiezen voor de aanvullende dekking Pechhulp. Zo ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg. Bij Nh1816 kies je voor pechhulp in Nederland of in Europa. Ga je op wintersport? Met de Pechhulpverzekering in Europa kun je ook onderweg naar je wintersportbestemming rekenen op hulp bij pech onderweg. 

Auto met pech infographic
Skispullen infographic

2. Skispullen gestolen

Tijdens de lunch zijn je skispullen gestolen. Balen! Je belt je adviseur. Hij stelt je gerust. Bij de aanvullende wintersportdekking, zijn je skispullen verzekerd. Je huurt skispullen en gaat de piste weer op.

Goed om te weten: standaard is je sportuitrusting tot € 500,- per persoon per reis verzekerd op de aanvullende wintersportdekking. Met de aanvullende dekking sportuitrusting bij je reisverzekering zijn je skispullen tot zelfs € 6.000,- per reisgezelschap per reis verzekerd. Natuurlijk neem je altijd voldoende maatregelen om diefstal te voorkomen. 

3. Off-piste skiën

Een gids vraagt of je meegaat off-piste. Dat is niet zonder gevaar. Je gaat mee, want met de wintersportdekking van Nh1816 ben je goed verzekerd.

In tegenstelling tot veel andere verzekeraars biedt Nh1816 wel dekking tijdens off-piste skiën. Een goede voorbereiding, kiezen voor de juiste materialen en op pad gaan met ervaren medeskiërs zijn de vereisten. 

Man die skiet van de piste infographic
Banaan infographic

4. Banaan

Je maakt een lelijke val op de piste. Met de banaan word je van de piste gehaald, waarna je in een kliniek wordt onderzocht. Gelukkig valt alles mee en ski je met de aanvullende dekkingen wintersport en medische kosten in je achterhoofd 2 dagen later vrolijk de piste af.   

Tip: Sluit bij je reisverzekeringen de optie wintersport en de aanvullende dekking medische kosten af. Redelijke vervoers- en behandelkosten worden dan vergoed. En als je na een ongeval niet meer kan skiën of als je tussentijds je wintersportvakantie moet afbreken, vergoedt Nh1816 ook de kosten van skipassen, skiliften en skihuur voor de periode waarin je dit niet meer gebruikt. 

Wil jij ook alles voor een onbezorgde wintersport in 1 verzekeringspakket? Onze adviseurs bij jou in de buurt vertellen je graag meer.

Copyright © - Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Neem bij schade altijd contact op met de Nh1816 alarmcentrale via tel. 088-112 18 16. Raadpleeg voor meer informatie de VerzekeringApp of de voorwaarden.