Wintersport: welke verzekeringen heeft u nodig?

Bestaat er zoiets als een complete wintersportverzekering? Onderweg naar en tijdens uw wintersport loopt u namelijk een aantal risico’s. Van autopech tot een skiongeluk. Check de risico's en ontdek de oplossing van Nh1816. Alles voor een onbezorgde wintersport in 1 verzekeringspakket.

autopech illustratie

1. Autopech

Autopech! Gelukkig heeft u een autoverzekering met de aanvullende dekking pechhulp. Vervangend vervoer is onderweg.

Bij de autoverzekering kunt u kiezen voor de aanvullende dekking Pechhulp. Zo bent u verzekerd van hulp bij pech onderweg. Bij Nh1816 kiest u voor pechhulp in Nederland of in Europa. Gaaat u op wintersport? Met de Pechhulpverzekering in Europa kunt u ook onderweg naar uw wintersportbestemming rekenen op hulp bij pech onderweg. 

skispullen illustratie

2. Skispullen gestolen

Tijdens de lunch zijn uw skispullen gestolen. Balen! U belt uw adviseur. Hij stelt u gerust. Bij de aanvullende wintersportdekking, zijn uw skispullen verzekerd. U huurt skispullen en gaat de piste weer op.

Goed om te weten: standaard is uw sportuitrusting tot € 500,- per persoon per reis verzekerd op de aanvullende wintersportdekking. Met de aanvullende dekking sportuitrusting bij uw reisverzekering zijn uw skispullen tot zelfs € 6.000,- per reisgezelschap per reis verzekerd. Natuurlijk neemt u altijd voldoende maatregelen om diefstal te voorkomen. 

skiën illustratie

3. Off-piste skiën

Een gids vraagt of u meegaat off-piste. Dat is niet zonder gevaar. U gaat mee, want met de wintersportdekking van Nh1816 bent u goed verzekerd.

In tegenstelling tot veel andere verzekeraars biedt Nh1816 wel dekking tijdens off-piste skiën. Een goede voorbereiding, kiezen voor de juiste materialen en op pad gaan met ervaren medeskiërs zijn de vereisten. 

banaan illustratie

4. Banaan

U maakt een lelijke val op de piste. Met de banaan wordt u van de piste gehaald, waarna u in een kliniek wordt onderzocht. Gelukkig valt alles mee en skiet u met de aanvullende dekkingen wintersport en medische kosten in uw achterhoofd 2 dagen later vrolijk de piste af.   

Tip: Sluit bij uw reisverzekeringen de optie wintersport en de aanvullende dekking medische kosten af. Redelijke vervoers- en behandelkosten worden dan vergoed. En als u na een ongeval niet meer kan skiën of als u tussentijds uw wintersportvakantie moet afbreken, vergoedt Nh1816 ook de kosten van skipassen, skiliften en skihuur voor de periode waarin u dit niet meer gebruikt. 

Vind een adviseur in uw buurt

Naar boven